Bahçelievler Okyanus Koleji, Okul Öncesi | Haber | Bahçelievler Okyanus Okul Öncesi Gezegenler Grubu İngilizce Dersinde
Bahçelievler Okyanus Okul Öncesi Gezegenler Grubu İngilizce Dersinde Bahçelievler Okyanus Okul Öncesi Gezegenler Grubu İngilizce Dersinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Gezegenler Grubu Öğrencileri 14 Ocak Perşembe günkü İngilizce dersinde Sirk konusunu işledi. Nesnelerin yerini sormayı ve söylemeyi öğrendi.

Gezegenler grubu bu hafta İngilizce dersinde sirk konusunu işledi. Bebop ders kitabının dördüncü ünitesi kapsamında sirkte gösteri yapan kişiler ve kullanılan materyallerle ilgili yepyeni kelimeler öğrendi. Kelimeler öğretilirken öncelikle Mrs. Aslı’nın getirdiği flash kartlar tahtaya yerleştirilip tek tek tanıtıldı. Ardından ASL yani Amerikan İşaret Dili kullanılarak kelimeler öğrencilere beden diliyle aktarıldı. Ardından öğrenilen bu kelimeleri pekiştirmek adına küçük bir eğitici video izlendi. Videoda sirk gösterisi hazırlıkları yapan hayvanların macerası işlenmişti.İkinci derste ise Gezegenler sınıfı öğrencilerini güzel bir sürpriz bekliyordu. Mrs. Aslı sihirbaz şapkası ile sınıfa girdi ve öğrencilere şapkasının içerisine gizlediği tavşan kuklası ile küçük bir sirk şovu yaptı. Şapkanın içinden çıkan tavşan tüm öğrencilerin algılarını açıp derse katılımlarını arttırdı. Dikkatleri tavşan ve şapka ikilisine toplayan Mrs. Aslı bu esnada “Where is the rabbit?” (Tavşan nerede?) oyununu oynatmaya başladı. Oyun öncesinde öğrenciler çeşitli dinleme ve işaretleme etkinlikleriyle konuya aşina olmuşlardı. In (içinde), on (üzerinde), under (altında), behind (arkasında), next to (yanında) edatları kullanılarak tavşanın yeri söylendi. Oyunun hemen ardından ise etkinlik kitabında yer alan boyama çalışması yaptırıldı.Unutulmaz bir İngilizce dersini daha geride bırakan Gezegenler; hem duyarak, hem görerek, hem dokunarak, hem de canlandırarak öğrenmenin tadını çıkardı.


Haber
:
Aslı ADALI
Editör
:
Özge KARADUMAN
Fotoğraf
:
Aslı ADALI
Tarih
:
15 Ocak 2016, Cuma 09:53
Okunma
:
1.442 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları