Bahçelievler Okyanus Koleji, Okul Öncesi | Haber | Bahçelievler Okyanus Anaokulu Yıldızlar Grubu İngilizce Dersinde
Bahçelievler Okyanus Anaokulu Yıldızlar Grubu İngilizce Dersinde Bahçelievler Okyanus Anaokulu Yıldızlar Grubu İngilizce Dersinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçelievler Okyanus Anaokulu Yıldızlar Grubu 21.10.2015 Çarşamba günü yapıştırma ve boyama etkinlikleri eşliğinde yepyeni kelimeler öğrendi.

Yıldızlar Grubu Salı günkü derslerine günlük rutinlerini tekrar ederek başladı. Müzik eşliğinde öğretmenlerini selamlayıp hava durumunu söyledikten sonra yepyeni bir konuya başladılar.Öğrenci ders kitabının (Bebop Student Book)  ikinci konusunda yer alan okul materyallerinin isimlerini tek tek dinleyen öğrenciler, duydukları “scissors, glue stick, paintbrush” sözcüklerini Mrs. Aslı ile birlikte tek tek söylediler. Sonra hangi materyalle hangi faaliyetin yapılacağını kavramak adına “cutting, pasting, painting” gibi eylem ifadelerini de dinleyip objects-actions arasındaki ilişkiyi kurmaya çalıştılar ve kitaplarındaki eşleştirme etkinliğini yaptılar.Bu çalışmanın ardından etkinlik kitabına (Bebop Activity Book)  geçildi. Bu sırada Mrs. Aslı da kitabı tahtaya yansıtıp çocuklara neler yapacaklarını anlattı. Öğrencilere minik yıldızlar verip çalışma sayfasının sol sütununa bu yıldızları yapıştırmalarını istedi. Bu eylemi yaparken “I’m pasting” cümlesini tekrar etmelerini sağladı. Sonrasında sayfanın sağ sütunundaki etkinliğe geçildi. Mrs. Aslı bu kez öğrencilere tek tek fırça dağıtıp “paintbrush” diye sık sık tekrar etti. Ardından sulu boyanın renklerinden her öğrenciye birer renk verip bu renklerin isimlerini söyledi. Boyamalarını yapmaya başlayan öğrencilere “What are you doing?” sorusu yöneltildi ve “I’m painting” şeklinde cevaplar tekrar edildi.Bir dersi daha dolu dolu geçiren öğrenciler, görünürde boyama ve yapıştırma etkinliği yaparken aslında yepyeni kelimeler ve cümle yapıları öğrendiler. Keyifli bir dersi daha geride bıraktılar.

 


Haber
:
Aslı ADALI
Editör
:
Özge KARADUMAN
Fotoğraf
:
Aslı ADALI
Tarih
:
23 Ekim 2015, Cuma 17:35
Okunma
:
1.372 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları