Bahçelievler Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Bahçelievler Okyanus'ta Çanakkale Destanı
Bahçelievler Okyanus'ta Çanakkale Destanı Bahçelievler Okyanus'ta Çanakkale Destanı
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçelievler Okyanus Koleji'nde 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 99. Yıldönümü nedeniyle düzenlenen törende, bu toprakları vatan yapan şehitlerimiz minnet ve saygıyla anıldı.

"18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü" nedeniyle Bahçelievler Okyanus Koleji'nde anlamlı bir tören düzenlendi.

Çanakkale Savaşları'nda atalarımızın kazandığı zaferin onurunu bir kez daha yaşatan törende, bu toprakları vatan yapan şehitlerimiz minnet ve saygıyla anıldı.

Tören, Türkçe Zümresi önderliğinde Sosyal Bilgiler, İngilizce, Görsel Sanatlar, Müzik Zümreleri'nin işbirliği ile Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Şehit Babaya Mektup

Sosyal Bilgiler Öğretmeni Selman Koç'un günün anlam ve önemini belirten konuşmasından sonra, 6-A Sınıfı öğrencisi Zeynep Nur Büyükçelen, bir kız çocuğunun şehit babasına yazdığı mektubu drama performansıyla seslendirdi.

Selman Koç tarafından hazırlanan video filmini izleyen öğrenciler, Türk Milleti'nin Anadolu'daki varlığının devamı anlamına gelen Çanakkale Muharebeleri'nin ne kadar büyük ve zorlu mücadelelerden sonra kazanıldığını bir kez daha görmüş oldular.

Şiir ve Türkülerle Duygu Seli

Tören; 5-A Sınıfı öğrencisi Yusuf Enes Telli'nin "Dur Yolcu", 4-A Sınıfı öğrencisi Berkay Kıskanç’ın "Çanakkale Şehitleri", 6-A Sınıfı öğrencisi İrem Azra Karakaya’nın "Bayrak" şiirlerini okuması ile devam etti.

5-A Sınıfı öğrencisi Tuğçe Ebrar Turan’ın keman eşliğinde solo performansı ve 8-A Sınıfı öğrencisi Emine Zülal Yiğit’in Müzik Öğretmeni Ezgi Tekin’in kemanı eşliğinde söylediği "Eledim Eledim" türküsü, misafirlere duygu dolu anlar yaşattı.

Çanakkale Ruhunu Yaşatan Drama

Törende ortaokul öğrencilerinden oluşan koronun sunumu çoşkuyu daha da artırdı.

Daha sonra ise İngilizce Öğretmeni Sena Zehra Güngör tarafından hazırlanan dramayı 4-A Sınıfı öğrencileri canlandırdı.

Tören, Türkçe Öğretmeni Tuğçen Müge Köktürk’ün yazdığı ve ortaokul öğrencilerinin oynadığı "Çanakkale Şehitleri" adlı tiyatro gösterisi ile son buldu.

 


Haber
:
Büşra CEBECİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
20 Mart 2014, Perşembe 14:16
Okunma
:
4.944 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları