Avcılar Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Okyanus'ta "Polis Günü" Semineri
Okyanus'ta "Polis Günü" Semineri Okyanus'ta "Polis Günü" Semineri
  • Paylaş
Avcılar Okyanus Koleji Ortaokul Kademesi öğrencilerine "10 Nisan Polis Günü"nde, Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü polisleri tarafından polislik mesleği ile ilgili seminer verildi.

Okyanus Kolejleri'nde 10 Nisan Polis Günü etkinliği kapsamında seminer düzenlendi.

Avcılar Okyanus Koleji'nde, Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü polislerinin katılımıyla gerçekleştirilen Ortaokul Kademesi öğrencilerine yönelik seminere öğrencilerin ilgisi büyüktü.

Polislik mesleği ve polis kimlik kartı hakkında bilgilendirme yapılan seminerde, "Toplum Destekli Polislik" çalışmaları hakkında da bilgi verildi.

Toplum destekli polisliğin, suç oluşmadan önce çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği yaparak suçu engellemeye çalışan polislik anlayışı olduğu belirtilerek, toplum destekli polis felsefesinin aynı zamanda mahalli polislik sistemi olduğu, e-devlet şifresini kullanarak herkesin kendi mahalle polisini öğrenebileceği vurgulandı.

Polisliğin; Yunuslar, Trafik Polisi, Güven Timleri, Çocuk Polisi, Çevik Kuvvet ve Mobese birimleri gibi bir çok alt birimi olduğu ifade edilerek, bunlarla ilgili tanıtıcı video ve görseller sunuldu. Ayrıca internetin zararları ve zararlarından korunmak için dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgilendirme yapıldı.

Polisliğe başvuru sürecinin 8. Sınıf, lise veya üniversite sonunda olabileceğini belirten Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü polisleri, polis olma şartlarının her yıl değişmekte olduğunu dile getirerek, polis olmak isteyen öğrencilere güncel başvuru koşullarını takip etmelerini önerdi.

Tüm polislerimizin 10 Nisan Polis Günü'nü kutlar, öğrencilerimize verdikleri yararlı bilgiler için Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teşekkür ederiz...

 


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
13 Nisan 2013, Cumartesi 11:28
Okunma
:
1.811 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları