Avcılar Okyanus Koleji ortaokul rehberlik biriminin düzenlemiş olduğu ‘Gelecekte Bir Gün Meslekte İlk Gün’ proje meslek gezilerine aşçılık mesleğiyle devam ediyor.
Aşçı olmak isteyen öğrencilerimiz rehber öğretmenleri Gökçe DİŞBUDAK ile beraber Avcılar Okyanus Koleji Yemekhane aşçısını ziyarete gittiler. Ziyarete başlamadan önce hijyene dikkat çeken aşçımız herkesin; bone, eldiven, galoş takmaları gerektiğini belirtti. Öncelikle mutfak kısmını gezen öğrencilerimiz hangi bölümde ne tür yemeklerin yapıldığını, depolama ve saklama alanlarını görmüş oldular. Tatlı bölümünde vakit geçiren öğrencilerimize aşçımız, tatlı malzemelerini ve pişirilme aşamalarını anlatarak öğrencilerimizi aşçılık mesleği hakkında da detaylı olarak bilgilendirdi. Tatlı yapımında da yardım eden öğrencilerimiz, aşçılık mesleğini deneyimleme şansı da elde ettiler.
Haber | Münire Nilay COŞAR | |
Editör | Murat AKDEMİR | |
Fotoğraf | Gökçe DİŞBUDAK | |
Tarih | 12 Ocak 2019, Cumartesi 00:09 | |
Okunma | 1.041 defa okunmuş |
Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?