Avcılar Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Avcılar Okyanus Koleji Ortaokulu “Yaratıcı Yazma Kulübü”
Avcılar Okyanus Koleji Ortaokulu “Yaratıcı Yazma Kulübü” Avcılar Okyanus Koleji Ortaokulu “Yaratıcı Yazma Kulübü”
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Avcılar Okyanus Koleji Ortaokul Türkçe zümresinin "Yaratıcı Yazma Kulübü" dersleri özgün, yaratıcı ve hayal gücünü geliştiren etkinlikleriyle devam ediyor.

“Yaratıcı Yazma Kulübü” kulüpteki öğrencilerin bir yıl boyunca tüm hayal güçlerini kullanarak yaratıcılılarını konuşturdukları bir kulüptür.

Okyanus’un Yaratıcı İncileri, bazen herhangi bir kelimeden akrostiş çalışması yapıyorlar, bazen yenilebilir malzemelerden yenilemeyecek yemek tarifleri oluşturuyorlar. Düşünürken eğlenen, eğlenirken öğrenen Okyanus’un Yaratıcı İncileri, birbiriyle ilgisi olmayan kelimelerden hikâyeler yazıp “saçmalama çalışması” da yapıyorlar. Herhangi bir yiyeceğin tadına bakarak damaklarında bıraktıkları tattan yola çıkarak bir kompozisyon yazıp ardından onu resmediyorlar.

Avcılar Okyanus Koleji olarak, Yaratıcı Yazma Kulübü etkinlikleri ile öğrencilerin hayal güçlerini farklı alanlarda, farklı türlerde ortaya koyduğu, yazma eyleminin yüzyıllardır süren hikayesine katkıda bulunmak için çalışıyoruz.

Yazmak, geleceği görmektir. Yazmak, aynı zamanda susmak, söylememek, gürültüsüz haykırmaktır. Yazmak yaşamak demek değildir, yaşamanın dışına çıkmaktır. Okumak, bir insanı doldurur; konuşmak onu hazırlar, yazmak ise olgunlaştırır.

Söz yazıdan eskidir; ancak sözün bir duyguyu, bir düşünceyi yaymadaki gücü sınırlıdır. Duygu ve düşüncelerimizin kalıcılığını da sağlayan yazı; duygu, düşünce ve isteklerimizin yayılmasına, iletilmesine de yardımcı olur. 

Okula giden her insan az çok okuma ve yazma öğrenir. Ancak güzel yazabilmek farklı bir olgudur. Yazma sanatını becerebilen insan, ne demek istediğini açık bir dille ifade edebilir ve okuyucusunu ikna etme kabiliyetine sahiptir. Yazmak, doğuştan gelen bir beceri değildir. İnsanlar arasında beceri farkı bulunsa da yazma sanatının tekniğini ve ana hatlarını öğrenmek gerekir. 

 


Haber
:
Münire Nilay COŞAR
Editör
:
Onca UĞURLU
Fotoğraf
:
mustafa yiyit
Tarih
:
18 Aralık 2015, Cuma 09:34
Okunma
:
1.954 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları