Avcılar Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Avcılar Okyanus Koleji Öğrencileri Avcılar Bilim Merkezinde
Avcılar Okyanus Koleji Öğrencileri Avcılar Bilim Merkezinde Avcılar Okyanus Koleji Öğrencileri Avcılar Bilim Merkezinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Avcılar Okyanus Koleji 6. Sınıf Öğrencileri "AVHEM" Bilim Merkezi’ne Gezi Düzenlediler.

6. sınıf öğrencileri Fen bilimleri dersinde öğrendikleri konuları pekiştirmek ve öğrenmenin kalıcılığını sağlamak için, Avcılar Bilim Merkezi’ne 03.05.06 tarihinde bir gezi düzenlediler. Öğrenciler, Bilim Merkezinin Biyoloji bölümünde vitaminlerin oksijenle teması sırasında bozulabileceğini bir deney yaparak anladılar. Kalp davulu düzeneğinde öğrenciler, kendi kalplerinin atış ritmini gözlemlediler. Büyük ve küçük kan dolaşımını model üzerinden tekrarladılar. Kimya bölümünde maddenin süblimleşmesini ve kırağılaşmasını iyotla yaptıkları bir deneyle gözlemlediler.

Kimyasal değişimi gözlemlemek için öğrenciler ellerinde köpük yaktılar. Ayrıca şeker, potasyum kromat ve asit karışımıyla kristal şekerin nasıl yandığını gözlemlediler. Astronomi bölümünde küresel ekranda Dünya, Ay ve Güneş ile ilgili bir film izlediler. Fizik bölümünde ise öğrenciler alüminyum folyo, ampûl ve pillerle basit bir elektrik devresi kurarak, ampûl parlaklığının pil sayısına bağlı olarak değişimini gözlemlediler. Ayrıca Fizik bölümünde plazma küresi ve güneş paneliyle üretilen elektrikle çalışan araçların bulunduğu ev modeli incelendi.

Bilim merkezine yapılan gezide öğrenciler eğlenerek, yaparak yaşayarak, aktif bir şekilde okulda öğrendikleri konuları tekrar etmiş oldular.  Bu durum öğrenmelerinin kalıcılığını artırmış oldu.


Haber
:
Münire Nilay COŞAR
Editör
:
Kuzey Kayahan SARAN
Fotoğraf
:
Veli ERMİŞ
Tarih
:
11 Mayıs 2016, Çarşamba 10:42
Okunma
:
1.819 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları