Avcılar Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Avcılar Okyanus Koleji "Matematiği Seviyorum, Örüntü Öğreniyorum" Etkinliği
Avcılar Okyanus Koleji "Matematiği Seviyorum, Örüntü Öğreniyorum" Etkinliği Avcılar Okyanus Koleji "Matematiği Seviyorum, Örüntü Öğreniyorum" Etkinliği
  • Paylaş
Avcılar Okyanus Koleji’nde 5. Sınıf Öğrencileri "Matematiği Seviyorum, Örüntü Öğreniyorum" etkinliği ile matematik kavramlarını somutlaştırarak öğrendi.

Matematik soyut kavramların incelendiği bir bilim dalıdır. Bu nedenle kavramlar, uygulama alanları somut ve biz bunu ne kadar somut yaparsak öğrenme düzeyi de o derece artar. Derslerde bu konuyu yüzeysel geçiyoruz. Elle tutulamayan, gözle görülemeyen kavramlar soyuttur yaklaşımında bulunuyoruz.

Okyanus Koleji Matematik Zümresi bünyesinde yapılan “Matematiği Seviyorum, Örüntü Öğreniyorum” etkinliği ile öğrenciler günlük hayatta karşılaştıkları kibrit çöpü, kürdanlar yardımıyla matematik dersi konularını somutlaştırarak öğrendiler. Bu etkinlikle, öğrencilerin dersi görsel ve dokunsal işledikleri için daha iyi anlayıp motive oldukları gözlemlendi.

Avcılar Okyanus Koleji Matematik Zümresi olarak matematiği sevdirmek ve somutlaştırmak adına bu tarz etkinliklere yer vermekteyiz.


Haber
:
Münire Nilay COŞAR
Editör
:
Onca UĞURLU
Fotoğraf
:
ELİF AYHAN
Tarih
:
03 Aralık 2015, Perşembe 23:18
Okunma
:
1.487 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları