Avcılar Okyanus Koleji, Okul Öncesi | Haber | Okyanuslu Öğrenciler, Kapadokya'ya Hayran Kaldı
Okyanuslu Öğrenciler, Kapadokya'ya Hayran Kaldı Okyanuslu Öğrenciler, Kapadokya'ya Hayran Kaldı
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
BahçeŸehir Okyanus Koleji ile Avcılar Okyanus Koleji 6.,7. ve 8. Sınıf öğrencileri,tarih ve doğa harikası Kapadokya'yı gezdiler.

Doğa ve tarihin dünyada en güzel birleştiği yerlerden biri olan Kapodokya, Okyanuslu öğrencileri ağırladı. Bahçeşehir Okyanus Koleji 6.,7. ve 8. Sınıf öğrencileri, 25-28 Nisan 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilen gezide, bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerini yakından görme fırsatı buldular.

Yörenin tarihçesi hakkında rehber tarafından bilgilendirilen öğrenciler, Peribacaları'nın içlerine oyulmuş evleri, kiliseleri ve yer altı şehirlerini gezerken, fresklerle süslü binlerce yıllık yaşlı medeniyetin kalıntılarını ilgiyle izlediler.

Gezinin birinci gününde Göreme Açık Hava Müzesi, Kaya Kiliseleri (Elmalı, Yılanlı, Çarıklı Kiliseleri) Ürgüp, Şapkalı Peribacaları ve Kapadokya’nın simgesi olan Üç Güzeller Peribacaları, Asmalı Konak, Uçhisar Kalesi ve Onyx Taş Atölyesi ziyaret edildi.

İkinci gün, Çavuşin Ören Yeri, Paşadağ Keşişler Vadisi, Derbent Vadisi (Develi Vadi), Avanos, Güvercinlik Vadisi, Hacı Bektaş-ı Veli; üçüncü gün ise Kaymaklı Yeraltı Şehri, Ihlara Vadisi, Tuz Gölü gezilerek, keyifli vakit geçirildi.

Okyanus Koleji Sosyal Bilgiler Zümresi'nin organize ettiği geziye katılan 6., 7. ve 8. Sınıf öğrencileri de 26- 27 Nisan 2012 tarihlerinde Kapadokya'yı gezdiler. İki günlük gezi sırasında öğrenciler Kapadokya bölgesinin en güzel yörelerinden Ürgüp, Göreme, Avanos, Zelve'deki Peribacaları ile kilise ve şapelleri rehber eşliğinde bilgi alarak, görme imkânı buldular.

Avanos'taki çömlek yapım atölyesinde çömlek yapımına katılan öğrenciler, Ihlara Vadisi'ni, Göreme'deki tarihi kiliseleri ve yeraltı şehirlerini gezdiler. Kapadokya bölgesinin güzelliğine hayran kalan öğrenciler, bir daha gelmek dileğiyle yöreden ayrıldılar.


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
30 Nisan 2012, Pazartesi 17:41
Okunma
:
5.172 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları