Avcılar Okyanus Koleji, Okul Öncesi | Haber | İstanbul Arkeoloji Müzesi
İstanbul Arkeoloji Müzesi İstanbul Arkeoloji Müzesi
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Avcılar Okyanus Koleji öğrencileri, İstanbul Arkeoloji Müzesi'nde geçmişe yolculuk yaptılar.

İstanbul Arkeoloji Müzesi, Türkiye'nin müze olarak inşa edilen en eski binası ve çeşitli kültürlere ait bir milyonu aşkın eserle, dünyanın en büyük müzeleri arasında yer alır.

Müzenin koleksiyonunda, Balkanlar'dan Afrika'ya, Anadolu ve Mezopotamya'dan Arap Yarımadası'na ve Afganistan'a kadar, Osmanlı İmparatorluğu'nun sınırları içinde yer alan medeniyetlere ait eserler bulunuyor.

Tarih derslerinde ilk çağ tarihine ait birçok bilgi edinen Avcılar Okyanus Koleji 9. Sınıf öğrencileri, tarih öğretmenleri rehberliğinde, 9 Aralık 2011 Cuma günü İstanbul Arkeoloji Müzesi’ne giderek bu bilgileri daha kalıcı hale getirme, yaşayarak öğrenme fırsatını elde ettiler.

Müzeyi gezen öğrenciler, Arkaik Dönem'den Roma Dönemi'ne Antik Çağ heykellerini, Sidon Kral Nekropolü'nden gelen İskender Lahdi, Ağlayan Kadınlar Lahdi, Tabnit Lahdi gibi dünyaca ünlü eşsiz eserleri incelediler.

Öğrenciler, derslerde öğrendikleri kil tabletlerini ve dünyanın ilk yazılı antlaşması olan Kadeş Antlaşması’nı da görme imkanı buldular.


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
13 Aralık 2011, Salı 16:43
Okunma
:
5.472 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları