İnciler Grubu öğrencileri Taze-Bayat kavramı ile ilgili bir deney çalışması yapacaklarını öğrendiler. Sınıf öğretmenleri eşliğinde getirilmiş olan elmayı ilk olarak 2’ye ayırıp bir tanesini üzerine limon sıkılarak 1 saat tabak üzerinde beklettiler. Daha sonrasında bekletilen elmalar çocuklara gösterilerek aralarında nasıl bir fark olduğu soruldu. Hangi elmanın daha taze hangi elmanın daha çabuk bayatladığı ile ilgili soru cevap şeklinde sohbet saati yaptılar. Limonun elmayı daha taze hale getirdiği, bunu için çok çabuk bayatlamadığını öğrendiler. Yapılan bu deney çalışmasında İnciler Grubu öğrencileri oldukça keyifli vakit gerçekleştirmiş oldukları gözlemlendi.
Haber | Fatma Kıroğlu | |
Editör | Fatma Kıroğlu | |
Fotoğraf | CİHAN BANU SEYHAN | |
Tarih | 06 Ocak 2020, Pazartesi 14:15 | |
Okunma | 738 defa okunmuş |
Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?