Öğrencilerimiz ilk olarak sınıfımız öğrencilerinden Siraç Sarp’ın annesi Aytül Hanım ile tanıştılar.Ardından içinde bulunduğumuz Sonbahar Mevsiminde hangi sebze ve meyveler olur?sorusunu öğrencilerimize sorduk. Sebzelerden” Turşu Kurma” mutfak etkinliği oluşturacağımızı öğrencilere açıkladık. Öğrencilerimize sırasıyla turşu etkinliğinin yapım aşamaları anlatılarak gösterildi. Ardından çeşitli sebzeler verildi. İsteyen öğrencilerimiz sebzelerin tadına bakarak afiyetle yediler.Ardından iyice yıkanmış sebzelerimizi güzelce kendi kavanozlarımıza yerleştirdik. Yerleştirilen sebzelerin üzerine su,limon tuzu ve sirkeden oluşturulan turşu suyunu ekledik.En sonunda kavanozlarımızı sıkıca kapatıp süsledik. Turşularımızı yemek için 15-20 gün beklememiz gerektiğini konuştuk. Öğrencilerimiz mutfak etkinliğine merak ve ilgiyle katılım gösterdiler. Aytül Hanım’a sınıfımıza gerçekleştirmiş olduğu bu güzel etkinlik için çok teşekkür ediyoruz.
Haber | Fatma Kıroğlu | |
Editör | Fatma Kıroğlu | |
Fotoğraf | GÜLŞAH ÇAM | |
Tarih | 01 Kasım 2019, Cuma 08:51 | |
Okunma | 774 defa okunmuş |
Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?