Avcılar Okyanus Koleji, Okul Öncesi | Haber | "Alan Ders Seçimi" İçin Öğrenci ve Velilere Önemli Tavsiyeler
"Alan Ders Seçimi" İçin Öğrenci ve Velilere Önemli Tavsiyeler "Alan Ders Seçimi" İçin Öğrenci ve Velilere Önemli Tavsiyeler
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji'nde veli ve öğrencilere yönelik olarak "Alan Ders Seçimi" semineri düzenlendi.

Bahçeşehir Okyanus Koleji'nde 9.Sınıf öğrencileri ve velilerine yönelik olarak, 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı için Mayıs ayında yapacakları alan seçimi konusunda seminer verildi. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi'nin organize ettiği seminerde, Bahçeşehir Okyanus Koleji Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Olcay Kurt tarafından öğrenci ve velilere sunum yapıldı.

Alan seçiminde önemli üç unsurun ilgi, yetenek ve değerler çerçevesinde öğrencilerin seçim yapması olduğunu belirten Kurt, ailelerin bu yönde çocuklarını desteklemesi gerektiğini söyledi.

Şu andaki lisans yerleştirme sistemi konusunda bilgi veren Olcay Kurt, alan seçiminin meslek seçimi öncesi ilk basamak olduğunu vurguladı.

Seminerde dört alan olan "Sayısal, Sözel, Eşit Ağırlık ve Dil" alanlarındaki mesleklerden bahsedilerek, öğrencilerin bu alanları tercih etmeleri durumunda üniversite sınavında seçebilecekleri bölümler hakkında bilgi verildi.

Konuşmasında hayatın seçimlerden oluştuğunu ifade eden Bahçeşehir Okyanus Koleji Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Olcay Kurt, "Çocuklara şimdiden sorumluluk verilerek, kararsızlık alanlarında yardımcı olunmalı. İleride, 'Sevdiğim işi yapıyorum, para kazanıyorum' diyebilmeleri çok önemli. Unutmamalıyız ki, hiç bir mesleğin mutlak geleceği yoktur. O işi yapan kişinin geleceği vardır" dedi.


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
03 Mayıs 2012, Perşembe 16:55
Okunma
:
4.519 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları