Avcılar Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Siber Zorbalık Nedir?
Siber Zorbalık Nedir? Siber Zorbalık Nedir?
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Psikolojik Danışma ve Rehberlik Birimi tarafından ortaokul ve lise öğrencilerine "Siber Zorbalık" semineri verildi.

Çağımızın teknolojiyle aynı hızda gelişen problemlerinden biri olan "Siber Zorbalık" hakkında Bahçeşehir Okyanus Koleji Psikolojik Danışma ve Rehberlik Birimi tarafından ortaokul ve lise öğrencilerine bir seminer verildi. 28 Mayıs 2012 ve 31 Mayıs 2012 tarihlerinde gerçekleştirilen seminerlerde, öğrencilere önce "Siber Zorbalık" kavramının ne demek olduğu anlatılarak, şu bilgiler verildi:

"Bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanarak kişileri sürekli rahatsız etme, alay etme, küçük düşürücü sözlerle kişilerin hayatını zorlaştırma, fotoğraflarını izinsiz kullanma, sahte isimle sosyal paylaşım sitelerine üye olma, kişiler hakkında dedikodu yayma gibi pek çok yolla gerçekleştirilen ve sosyal iletişimi zorlaştıran zorbalık türüne Siber Zorbalık denir.

Siber Zorbalık'la ilgili ülkemizdeki farkındalık oranı yüzde 50 civarındadır. Zorbalığa maruz kalan gençlerin bu durumu ailelerinden ya da öğretmenlerinden saklamamaları gerekmektedir. Siber Zorbalık bir bilişim suçudur ve maruz kalınması halinde derhal yetkili kişilere başvurulmalıdır."

Konuyla ilgili broşürlerin dağıtıldığı ve video gösteriminin yapıldığı seminerleri ilgiyle dinleyen öğrenciler, Siber Zorbalık hakkında bilgi sahibi olarak, böyle bir durumla karşılaştıklarında ne yapmaları gerektiğini öğrendiler.


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
02 Haziran 2012, Cumartesi 10:03
Okunma
:
4.106 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları