Avcılar Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | İngilizce Dersi'nde "Ülkeleri Tanıyalım" Etkinliği
İngilizce Dersi'nde "Ülkeleri Tanıyalım" Etkinliği İngilizce Dersi'nde "Ülkeleri Tanıyalım" Etkinliği
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Avcılar Okyanus Koleji 3. Sınıf (Movers) öğrencileri, İngilizce Dersi'nde çeşitli materyallerden yaptıkları ülke bayraklarıyla "Where are you from?" sorusunu sormayı ve cevaplamayı öğrendiler.

Dil öğrenmenin en renkli, en eğlenceli hali Okyanus'ta...

Okyanus Kolejleri'nde İngilizce Dersi kapsamında öğrencilere kalıcı öğrenmeyi sağlayan etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor.

Avcılar Okyanus Koleji 3. Sınıf (Movers) öğrencileri, İngilizce Dersi'nde çeşitli materyallerden yaptıkları bayraklarla "Where are you from?" yani "Nerelisin?" sorusunu sormayı ve cevaplamayı öğrendiler.

3. Sınıf Starters grubu öğrencileri ise Story Telling Room'da öğrendikleri "Classroom Objects" konu ve kelimelerini grup çalışmaları ve akıllı tahta uygulamarıyla pekiştirdiler.

3. Sınıflar, 8 Ekim 2013 Salı günü "İngilizce Etkinlik" dersinde "Ülkelerin Bayraklarını Tanıma" ve "Nerelisin?" sorusunu sorup cevap verebilme konusunda eğlenceli ve eğitici bir etkinlik yaptılar. Bu sayede İngilizce dilini günlük hayatta kullanma fırsatı yakalamış oldular.

Etkinlikte yer alan; Mısır, Tayland, İspanya, Rusya, Brezilya, ABD, İngiltere, Avustralya ülkelerinden birinin bayrağını seçen öğrenciler, kartondan kestikleri şekilleri kuru boya vb. materyallerin yardımıyla hazırladılar ve ikili, üçlü gruplar halinde tahtaya çıkarak drama yaptılar. Öğrenciler bu etkinlikle, farklı ülkelerin bayraklarını ve aynı zamanda kültürlerini tanıma imkânı buldular. "Ülkelerin Bayraklarını Tanıyalım" etkinliği, okul koridorunda etkinliğe tanık olan diğer öğrenciler tarafından da çok beğenildi.

Öğrenciler seçtikleri ülkelerin rolüne bürünerek, hazırladıkları bayrakları kullandı ve "Where are you from? I am from…." kalıbını başarıyla canlandırdı.

Öte yandan 3. Sınıf Starters grubu öğrencileri ise, minderlerle döşeli rahat bir öğrenme ortamı olan Story Telling odasını kullanarak, aktif grup çalışmalarıyla öğrendikleri konu ve kelimeleri Speaking (Konuşma) becerilerini geliştirme fırsatı yakaladılar. Küçük gruplarda oyunlarla da desteklenen bu tarz etkinlikler küçük yaşta dil öğrenmeyi daha keyifli ve eğlenceli hale getiriyor.


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
11 Ekim 2013, Cuma 11:41
Okunma
:
5.333 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları