Avcılar Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Fen ve Teknoloji Dersi'nde "Körebe" Etkinliği
Fen ve Teknoloji Dersi'nde "Körebe" Etkinliği Fen ve Teknoloji Dersi'nde "Körebe" Etkinliği
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Avcılar Okyanus Koleji 4. Sınıf öğrencileri, "Maddeyi Niteleyen Özellikler" konusunu "Körebe" etkinliği ile eğlenerek öğrendiler.

Okyanus Kolejleri'nde farklılaştırılmış eğitim çalışmaları kapsamında yaşayarak öğreten ve öğrencilerde öğrenme isteğini arttıran etkinlikler hızla devam ediyor...

Avcılar Okyanus Koleji 4. Sınıf öğrencileri, Farklılaştırılmış Fen ve Teknoloji Dersi kapsamında 18-22 Kasım 2013 haftasında eğlenceli bir etkinlik yaptılar.

"Maddeyi Niteleyen Özellikler" konusu kapsamında yapılan etkinlikte, öğretmen tarafından sınıfa içinde birçok eşya bulunan bir kutu getirildi. Birer birer tahtaya gelen öğrencilerin gözü, göz bandıyla kapatılarak kutunun içinden rastgele bir eşya seçmeleri istendi.

Seçtiği eşyayı havaya kaldırarak sınıf arkadaşlarına gösteren öğrenci; dokunarak, koklayarak bu eşyanın ne olduğunu bulmaya çalıştı. Bu sırada sınıf arkadaşları eşyanın ne olduğu konusunda hiç konuşmadılar. Gözü kapalı olan öğrenci elindeki eşyayı; pürüzlülük, pürüzsüzlük, sertlik, yumuşaklık, esneklik, berklik, katı, sıvı, kokulu, kokusuz, sağlamlık, kırılganlık gibi özelliklerine göre niteledi ve en sonunda tahminini söyleyerek gözünü açtı.

Körebe etkinliğiyle maddeyi niteleyen özellikleri daha iyi kavrayan öğrenciler, eğlenerek öğrenmenin keyfini yaşadılar.


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
03 Aralık 2013, Salı 15:22
Okunma
:
3.001 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları