Avcılar Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Aydınlatma Araçları ile Zamanda Yolculuk
Aydınlatma Araçları ile Zamanda Yolculuk Aydınlatma Araçları ile Zamanda Yolculuk
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Avcılar Okyanus Koleji 4. Sınıf öğrencileri, drama etkinliği ile "Aydınlatma Araçları"nı zamanda yolculuk ederek öğrendiler.

Okyanus'ta farklılaştırılmış eğitim çalışmaları devam ediyor...

Avcılar Okyanus Koleji 4. Sınıf öğrencileri, 3-7 Mart 2014 haftası Farklılaştırılmış Fen ve Teknoloji Dersi'nde "Geçmişten Günümüze Aydınlatma Araçları" konusu kapsamında bir etkinlik yaptılar.

Öğretmenlerinin hazırladığı zaman makinesi ve diğer materyaller ile geçmişe ve geleceğe yolculuk yapan öğrenciler,  yaratıcı drama yöntemiyle gidilen zamanlarda yaşayan insanların nasıl aydınlandığını canlandırdılar.

Taş Devri'ne Gittiler

Çakmak taşlarını birbirine sürterek ateşin bulunmasını ve yıldırım düşmesi ile yeryüzünde ateşin ortaya çıkmasını çeşitli materyallerle günümüze taşıdılar.

Işıkları kapatıp gaz lambası ve mum yakarak geçmişte yaşayan insanların nasıl aydınlandığını anlayan öğrenciler, gelişen teknolojiyle aydınlatma araçlarının çoğalmasının avantaj ve dezavantajları üzerinde konuştular.

Mum, gaz lambası, kandil, meşale vb. araçlar ile aydınlanan insanların yerine kendilerini koyarak, "Elektrik olmasaydı ve ampul icat edilmeseydi hayatımız nasıl olurdu?" sorusuna yanıt aradılar.

Öğrencilerin çok boyutlu düşünmesini sağlayarak empati kurduran, onlara farklı, zengin yaşantılar sunarak eğlenerek öğreten bu etkinlik öğrencileri çok mutlu etti.


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
18 Mart 2014, Salı 11:21
Okunma
:
5.228 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları