Avcılar Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Avcılar Okyanus Öğrencileri Tiyatroyla Unutulan Değerleri Hatırlattı
Avcılar Okyanus Öğrencileri Tiyatroyla Unutulan Değerleri Hatırlattı Avcılar Okyanus Öğrencileri Tiyatroyla Unutulan Değerleri Hatırlattı
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Avcılar Okyanus Koleji 4. sınıf öğrencileri öğretmenleri rehberliğinde 6 Nisan 2015 Pazartesi günü “Eski Komşuluk İlişkileri” tiyatrosu ile unutulan komşuluk ilişkilerini hatırlattılar.

Öğrenciler yaptıkları tiyatroda kültürümüzün temelinde yatan dayanışma ve yardımlaşmanın, dertleşme ve paylaşmanın önemini vurguladılar. Mahalli ilişkilerin, sokaktaki diyalogların, birlikte ağlayıp birlikte gülmenin ne denli bir zenginlik olduğunu hatırlattılar.

Öğrenciler adeta yaşayarak oynadıkları oyunda; "“Ben”, “ben”, “ben” diye bir şey yoktu. “Onlar”, hep birlikte “onlar” vardı. Birlikte kestane pişirmenin tadına varıldı. Birlikte içilen çayın tadı da bir başkaydı. Mahalle çocuklarının yağmur duasına çıkması ve tüm büyüklerinden malzemeler toplayarak pilav yapması, sokak ortasında bu pilavı birlikte paylaşması kadar onları mutlu edebilecek başka ne olabilirdi?"

Bütün bu sosyal olayların vurgulandığı etkinlikle; değer biçilemeyen komşuluk ilişkilerinin, mutluluğun gereği, insan olmanın olmazsa olmazı olduğu anlatılmak istendi. Öğrenciler oyunun sonunda da tüm etrafındakilere, büyüklerine, ailelerine şu soruyu sordular:

“Nerede O Eski Komşuluklar?”


Haber
:
Metin YILMAZ
Editör
:
Mehmet KAPAN
Fotoğraf
:
Nagehan Işıklı, Şükran Kan, Sezen Karaman
Tarih
:
15 Nisan 2015, Çarşamba 17:29
Okunma
:
1.395 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları