Avcılar Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Avcılar Okyanus Koleji Rahmi Koç Müzesi Gezi Etkinliği
Avcılar Okyanus Koleji Rahmi Koç Müzesi Gezi Etkinliği Avcılar Okyanus Koleji Rahmi Koç Müzesi Gezi Etkinliği
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Avcılar Okyanus Koleji İlkokul 3. Sınıf öğrencileri 23 Aralık 2015 Çarşamba günü Rahmi Koç Müzesi’ni ziyaret ettiler.

Avcılar Okyanus Koleji İlkokul 3. Sınıf öğrencileri 23 Aralık 2015 Çarşamba günü Rahmi Koç Müzesi’ne yaptıkları gezide, açık ve kapalı alanlarda sergilenen, geçmişten günümüze kullanılan iletişim, ulaşım, teknoloji, kültürel ve sosyolojik alanlardaki folklorik öğelerin tarih sahnesindeki kronolojik sıralamalarına tanıklık ettiler.

Öğrenciler öncelikle, küçük gruplar halinde bindikleri TCG Uluçalireis Denizaltı'sı ile ilgili, Emekli Denizaltı Subayı Ahmet Bey'den denizaltı ile ilgili bilgi aldılar.

1944 yılında Portsmouth Tersanesi'nde 93 m uzunluğunda 2,400 ton olarak inşa edilen denizaltı, II Dünya Savaşı süresince Japonya'ya karşı görev almış ve Kıbrıs Barış Harekatın’da da görev yapmış. Denizaltı, 2001 yılından itibaren Rahmi Koç Müzesi’ne sergilenmesi için süreli olarak verilmiştir. Daha sonrasında Emekli Subay tarafından çocuklara TCG "Uluçalireis Anı Sertifikası" verildi. 

Öğrenciler, müzede büyük ilgi toplayan, yerli ve yabancı markalarında içinde bulunduğu yaklaşık 50’ye yakın Klasik Otomobiller Bölümü'nü, eski dönemlerden kalma araç- gereçlerin sergilendiği Tarım Bölümü'nü, Buharlı makinalar, Denizcilik ve Ulaşım Araçları Bölümü'nü ve Zeytinyağı Fabrikası Bölümlerini gezerek, geçmişi hayal etmeye çalıştılar.

Öğrencilerin şimdiye kadar kullandıkları araç gereçlerin gelişim sürecine tanıklık etmeleri ve bu yaşantılarından tecrübe  edinmeleri amaçlandı.

Öğrenciler Tarihi Fenerbahçe Vapuru içinde yer alan çeşitli oyuncak, demir, tahta ve porselenlerden yapılma tabak-çanaklar koleksiyonunu da görme imkanı buldu.

Açık alanda sergilenen tank,römorklar, uçaklar, itfaiye araçları, eski model otobüsler, trenler, gemiler ve savaşlardan çıkma halleriyle jetlerden oluşan otantik çarşıya da giden öğrenciler, uçaklara, trenlere, gemilere teker teker bindirilerek geçmişe tanıklık eden bu araçlar sayesinde “tarihe dokunmaları” ve o heyecanı yaşamaları sağlandı.


Haber
:
Metin YILMAZ
Editör
:
Onca UĞURLU
Fotoğraf
:
Çisem Mutlu, Hakan Perdahçı, Nurdan Padak, Hivda Gültepe
Tarih
:
25 Aralık 2015, Cuma 17:45
Okunma
:
2.679 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :
esra aytemur / 05 Ocak 2016, Salı 20:55
Çok güzelmiş
FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları