Avcılar Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Avcılar Okyanus Koleji 3. Sınıflar "Çarpım Tablosu Oluşturur" Etkinliği
Avcılar Okyanus Koleji 3. Sınıflar "Çarpım Tablosu Oluşturur" Etkinliği Avcılar Okyanus Koleji 3. Sınıflar "Çarpım Tablosu Oluşturur" Etkinliği
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Avcılar Okyanus Koleji 3. Sınıf öğrencileri, Matematik dersinde "Çarpım tablosu oluşturur" kazanımı ile ilişkili olarak okul koridorlarında, kendi çarpım tablolarını oluşturdukları bir etkinlik yaptılar.

Önceden 3. Sınıf öğretmenlerinin oluşturdukları renk renk  penguenler okul koridorlarına asıldı. Penguenlerin göbeklerine 1’den 10’a kadar çarpma işlemleri yazıldı. Cevapları ise yukarı bir şeritte karışık olarak verildi.

Bu sayede öğrencilerin derse giriş yapmadan önce çarpma işlemine dair ön bilgileri yoklandı. Öğrenciler ilk olarak tek başlarına akabinde 2’şerli, 3’erli gruplar halinde yarıştılar.

Daha sonra öğrenciler, kronometre açılarak hem zamanla hem de arkadaşlarıyla yarıştılar. Küçük renkli kartonlara yazılan üç farklı işlemi en kısa sürede tamamlamaya çalıştılar.

Oyun yoluyla öğrenen çocuklar ikinci sınıf bilgilerini bu şekilde hatırlamış oldular. Bu koridor etkinliği teneffüslerde de 2. Sınıf ve 4. Sınıf öğrencileri tarafından da sevilerek oynandı.


Haber
:
Metin YILMAZ
Editör
:
Onca UĞURLU
Fotoğraf
:
Çisem Mutlu, Hakan Perdahçı, Nurdan Padak, Hivda Gültepe
Tarih
:
15 Şubat 2016, Pazartesi 22:56
Okunma
:
5.106 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları