Avcılar Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Avcılar Okyanus Koleji 3. Sınıf Öğrencileri Canlıları Sınıflandırıyor
Avcılar Okyanus Koleji 3. Sınıf Öğrencileri Canlıları Sınıflandırıyor Avcılar Okyanus Koleji 3. Sınıf Öğrencileri Canlıları Sınıflandırıyor
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Avcılar Okyanus Koleji 3. sınıf öğrencileri, Fen Bilimleri dersi kapsamında, canlıları sınıflandırarak, bitkilerin suyu içip içmediğini kanıtlamak adına bir etkinlik yaptılar. Bu etkinlikle öğrenciler, canlıların suya ihtiyacı olduğunu ve suyun öneminin farkına vardılar.

Avcılar Okyanus Koleji 3. sınıf öğrencileri Fen Bilimleri dersinde “Çevresindeki örnekleri kullanarak varlıkları canlı ve cansız olarak sınıflandırır” kazanımını işlediler.

Beyaz bir karanfili alarak su dolu şişeye koydular ve bunu incelediler. Deneyin amacını canlılar dünyasına yolculuk ile nasıl bir bağlantısı olacağını düşünerek bununla ilgili beyin fırtınası yaptılar.

Sonra bir miktar kırmızı gıda boyasını alarak suyun içine attılar. Bunun sonucunda neler olur diye tahminlerde bulundular. Bu şişeyi camın önüne koyarak 1-2 gün gözlemlediler. Çiçeğin yavaş yavaş kırmızı suyu emdiğini ve beyaz karanfilin kırmızıya döndüğünü gözlemlediler. Oldukça eğlenceli vakit geçiren öğrenciler beyaz karanfilin 1 kaç saat içinde yavaş yavaş kırmızıya dönüştüğünü hayretle gözlemlediler.

Bu deneyle, bitkilerin suyu kökünden alarak yapraklarına ilettiğini gözlemleyen öğrenciler,keyifli vakit geçirmenin yanı sıra yaparak yaşayarak öğrenmenin hazzına da vardılar.


Haber
:
Metin YILMAZ
Editör
:
Onca UĞURLU
Fotoğraf
:
Çisem Mutlu, Hakan Perdahçı, Nurdan Padak, Hivda Gültepe
Tarih
:
01 Mart 2016, Salı 22:54
Okunma
:
1.826 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları