Avcılar Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Avcılar Kampüsü İznik Gezisi Düzenledi
Avcılar Kampüsü İznik Gezisi Düzenledi Avcılar Kampüsü İznik Gezisi Düzenledi
  • Paylaş
Avcılar Okyanus Koleji akademik başarılarının yanı sıra gezi etkinlikleriyle de adından söz ettirmeye devam ediyor.

Avcılar Okyanus Koleji akademik başarılarının yanı sıra gezi etkinlikleriyle de adından söz ettirmeye devam ediyor.

Sosyal Bilgiler Zümresinin 28 Ekim 2010 Perşembe günü Osmanlı Devleti’nin en önemli merkezlerinden olan İznik’e düzenlediği görkemli gezi bunlardan sadece bir tanesidir. Gezinin ilk bölümünde Bursa’nın tarihi İznik ilçesinin ve ülkemizin 5. büyük gölü olan İznik gölünün gezilmesinin ardından Yenişehir, Lefke ve İstanbul kapıları ziyaret edildi ve tarihi Ayasofya kilisesine gidildi. Öğrencilerimizin büyük bir merakla incelediği birbirinden ilgi çekici tarihi yapılar hayranlık uyandırdı.

Osmanlı devletinin yaptırdığı yeşil camii ve yine Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden olan arkeoloji müzesinde öğrencilerimiz tarihi bir yolculuğa çıktılar. İznik Çini Vakfında çininin yapım aşamalarını da izleyip yaparak yaşayarak öğrenmenin en iyi örneğini birebir yaşayarak birbirinden güzel el emeği çinileri almak için alışveriş yaptılar ve ardından İznik’in o tertemiz havası eşliğinde öğle yemeklerini afiyetle yeme zevkini yaşadılar.

Gezimizin ikinci kısmında ise; Atatürk’ün talimatıyla yaptırılan ve Yalova’ya geldiğinde kaldığı tarihi yürüyen köşk ziyaret edildi. Yürüyen köşkün hikâyesini öğrenen öğrencilerimiz meraklı gözlerle köşkü gezmenin mutluluğunu ve heyecanını yaşadılar. Gezimiz sonunda sosyal bilgiler dersini yerinde öğrenerek tarihimiz konusunda bilgiler edinen öğrencilerimiz zevkli, eğlenceli ve öğretici bu geziden sonra İznik’ten çok mutlu bir şekilde ayrıldılar.


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
02 Kasım 2010, Salı 17:27
Okunma
:
2.483 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları