Avcılar Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Astronomi Kulübü Öğrencilerinden Güneş Sistemi Modeli
Astronomi Kulübü Öğrencilerinden Güneş Sistemi Modeli Astronomi Kulübü Öğrencilerinden Güneş Sistemi Modeli
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Avcılar Okyanus Koleji İlkokul Astronomi Kulübü öğrencileri, "Güneş Sistemi" konusunu oyun hamurlarıyla modelleyerek pekiştirdiler.

Okyanus Kolejleri'nde yaparak ve yaşayarak öğreten etkinlikler devam ediyor...

Avcılar Okyanus Koleji İlkokul Astronomi Kulübü öğrencileri, 1 Nisan 2014 Salı günü yaptıkları etkinlikte, "Güneş Sistemi" konusunu oyun hamurlarıyla modelleyerek pekiştirdiler.

Öğrenciler, güneş sistemi modellerinde ilk olarak güneş sistemimizde bulunan 8 gezegeni, Güneş' i ve Ay' ı sahip oldukları renklere çok yakın bir biçimde yaptılar.

Daha sonra elde ettikleri nesneleri güneş sistemi modeline uygun olarak boyutlandırıp, bu cisimleri düz bir zemin üzerine aralarındaki mesafelere dikkat ederek yerleştirdiler.

Güneş Sistemi'ni Öğrendiler


Bu etkinlik sayesinde öğrenciler, Güneş sisteminde bulunan cisimlerin birbirleri ile arasındaki mesafelerin eşit olmadığını; iç güneş sistemindeki gezegenlerin güneşe ve birbirlerine yakın, dış güneş sistemindeki gezegenlerin ise güneşe ve diğer gezegenlere çok zakta olduklarını kavradılar.

Elde ettikleri bilgiler doğrultusunda gezegenlerin sıcaklıkları ve soğuklukları hakkında yorum yapan öğrenciler, eğlenerek öğrenmenin mutluluğunu yaşadılar.


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
04 Nisan 2014, Cuma 10:12
Okunma
:
3.553 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları