Avcılar Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Altı Şapkalı Düşünme Tekniği ile Eğlenceli Fen Dersi
Altı Şapkalı Düşünme Tekniği ile Eğlenceli Fen Dersi Altı Şapkalı Düşünme Tekniği ile Eğlenceli Fen Dersi
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Avcılar Okyanus Koleji 4. Sınıf öğrencileri, Farklılaştırılmış Fen ve Teknoloji Dersi kapsamında "Altı Şapkalı Düşünme" tekniği ile "Ölçü birimlerimiz olmasaydı ne olurdu?" sorusuna yanıt aradılar.

Okyanus Kolejleri'nde farklılaştırılmış eğitim dersleri çağdaş öğretim teknikleri ile zenginleşiyor…

Avcılar Okyanus Koleji 4. Sınıf öğrencileri, Farklılaştırılmış Fen ve Teknoloji Dersi kapsamında Altı Şapkalı Düşünme tekniği ile "Ölçü birimlerimiz olmasaydı ne olurdu?" sorusuna yanıt aradılar.

14-17 Ocak 2014 haftasında, "Maddenin Ölçülebilen Özellikleri" konusu ile ilgili olarak yapılan etkinlikte "Ölçü birimlerimiz olmasaydı ne olurdu?" sorusunu farklı bakış açılarıyla düşünerek yanıtlayan öğrenciler bu etkinlikten oldukça keyif aldılar.

Beyaz şapka tarafsız, siyah şapka kötümser, sarı şapka iyimser, kırmızı şapka duygusal, yeşil şapka yaratıcı, mavi şapka özetleyici ve mantıklı bakış açısını temsil etti. Öğrenciler hangi şapkayı takıyorlarsa o şapkanın rengine uygun fikirler üretmek için çalıştılar.

Bakış açısını değiştirmenin düşünceleri zenginleştirmedeki önemini bir kez daha kanıtlayan etkinlikte, öğrenciler çok farklı ve yaratıcı fikirler ortaya koydu.


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
20 Ocak 2014, Pazartesi 09:28
Okunma
:
3.830 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları