Avcılar Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | 2. Sınıflar'ın Tanıtım Kartları
2. Sınıflar'ın Tanıtım Kartları 2. Sınıflar'ın Tanıtım Kartları
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Avcılar Okyanus Koleji 2. Sınıf öğrencileri, velilerinin telefon numaralarını ve ev adreslerini bilmenin önemini eğlenceli bir etkinlikle daha iyi kavrayarak, kendi tanıtım kartlarını yaptılar.

Okyanus Kolejleri'nde yaşayarak öğreten eğlenceli etkinlikler hızla devam ediyor...

Avcılar Okyanus Koleji 2. Sınıf minikleri, 11-15 Kasım 2013 haftasında Hayat Bilgisi Dersi farklılaştırılmış eğitim kapsamında renkli bir etkinlik yaptılar.

"Karşılaştığım İnsanlar" konusuyla ilgili yapılan etkinlikte; miniklere önce öğretmenleri tarafından ailesiyle alışverişe giden küçük bir çocuğun hikâyesi anlatıldı:

"Ailesiyle alışverişe giden küçük çocuk oyuncakçının vitrinini seyre dalar ve anne babasının elini bırakır. Etraf o kadar kalabalıktır ki, anne babasını bir an için göremez. Kaybolmuştur, ne yapacağını bilmemektedir..."

Hikâye burada kesildi ve miniklere böyle bir durumla karşı karşıya kalsalar ne yapacakları sorularak, "Anne babamın telefon numaralarını ezbere bilmeliyim, anne babamın telefon numaralarının yazılı olduğu bir kart taşımalıyım" çözümleri beyin fırtınası yöntemiyle bulduruldu.

"Öyleyse haydi biz de kendi tanıtım kartımızı yapalım!" denilerek etkinlik başladı...

Kendi tanıtım kartlarını oluşturan minikler, bu etkinlikle velilerinin telefon numaralarını ve ev adreslerini bilmenin önemini daha iyi kavrarken, telefon ve adres bilgilerini hafızalarına kazımış oldular.


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
19 Kasım 2013, Salı 09:03
Okunma
:
3.733 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları