Avcılar Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | "Ya Olmasaydı?" ve "İyi ki Var" Etkinlikleri
"Ya Olmasaydı?" ve "İyi ki Var" Etkinlikleri "Ya Olmasaydı?" ve "İyi ki Var" Etkinlikleri
  • Paylaş
Avcılar Okyanus Koleji 1. Sınıf öğrencileri "Ya Olmasaydı?", Beylikdüzü Okyanus Koleji 4. Sınıf öğrencileri de "Dünden Bugüne İyi ki Var" etkinliği yaptılar.

Okyanus Kolejleri'nde farklılaştırılmış eğitim çalışmaları ile öğrenciler yaparak ve yaşayarak öğrenmeye devam ediyorlar...

Avcılar Okyanus Koleji'nde 1. Sınıflar'la, 18-22 Mart 2013 tarihleri arasında, Hayat Bilgisi Dersi'nin "Kaynaklar Tükeniyor" konusunun kazanımlarına uygun olarak "Ya Olmasaydı?" etkinliği yapıldı. 

Etkinlikte, kullandığımız kaynaklarla ilgili olarak "Ya olmasaydı?" sorusu sorularak, öğrencilerin kaynakların olmaması durumunda neler olabileceği ile ilgili düşünceleri alındı.

Evlerde kullanılan kaynakların hayatımızdaki yerini ve önemini belirten öğrenciler, kaynakların verimli kullanılması ve bilinçli tüketilmesi gerektiği konusunda ilgili görüşleri önlemler bölümünde hem resim, hem yazı olarak belirttiler.

Beylikdüzü Okyanus Koleji'nde de 4. Sınıf öğrencileri, 22 Mart 2013 Cuma günü teknolojik alet ve ürünlerin geçmişten bugüne kadar geçirdikleri aşamaları anlatan çalışmalar yaptılar.

Teknolojik ürünlerin eski ve yeni halleri resimlerle bir araya gelince ortaya hoş bir görüntü çıktı. Ayrıca hazırlanan minik sergide 50 yıllık bir gaz lambası, 30 yıllık bir fotoğraf makinesinin olması sergiye ayrı bir değer kattı. Öğrencilerin ilgi ve merakı da böylece pekişmiş oldu.


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
27 Mart 2013, Çarşamba 12:06
Okunma
:
2.315 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları