Avcılar Okyanus Koleji, Fen ve Proje Lisesi | Haber | Okyanus Kolejleri'nde Mevlana Haftası
Okyanus Kolejleri'nde Mevlana Haftası Okyanus Kolejleri'nde Mevlana Haftası
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri Mevlana Haftası çerçevesi'nde Programlar düzenledi.

30 Aralık 2011 tarihinde Avcılar Okyanus ve Beylikdüzü Okyanus Kolejleri Mevlana Haftası çerçevesi'nde program düzenlediler.

Beylikdüzü Okyanus Koleji İlköğretim Okulu 2. Kademe öğrencilerine 7. Saatte ve Okyanus Koleji Lisesi öğrencilerine de 8.ders saatinde, Mevlana Haftası’na yönelik bir program düzenlendi.Programın içeriğinde Mevlana’nın hayatına, müzesine, düşüncelerine ve Mevlevi ekolüne yer verildi.

İlköğretim 4.sınıf öğrencileri Mevlana'nın yedi öğüdü adlı sözlerini ve 9.sınıflardan bir öğrenci ise Mevlana’nın bir şiirini sundular.

Program sahnesi'nin resim öğretmenleri zümresi tarafından, konuya uygun olarak çok şık düzenlenmesi ise dikkatlerden kaçmadı.

Avcılar Okyanus Koleji'nde ise Din Kültürü Zümresi'nin hazırladığı Mevlana’yı Anma Etkinliği Prof. Dr. Cihan Okuyucu'nun konuşmasıyla başladı. İyilik ve hoşgörü ile ilgili yaşınmış bir çok olayı konuklarla paylaşan OKUYUCU, Mevlananın 7 öğüdünden de bahsetti. "Cömertlik ve Yardim Etmede Akarsu Gibi Ol.Sefkat ve Merhamet'te Günes Gibi Ol.Başkalarının Kusurunu Örtmek'te Gece Gibi Ol.Hiddet ve Asabiyette Ölü Gibi Ol.Tevazu ve alcak gönüllülükte toprak gibi ol.Hoşgörülükte deniz gibi ol .” diye konuşmalarına devam ederken konuklar ilgiyle dinledi. 

Ardından Cam üfleme sanatıyla Mevlana yapımını gerçekleştiren Veysel GÜMÜŞ büyük bir ilgiyle izlendi ve yapmış olduğu çalışmalar velilere sergi olarak sunuldu.

Cam sanatı'nın ardından Anaokulu öğrencileri tarafından müzikli bir şov yapıldı ve İlköğretim öğrencileri tarafından hoşgörünün, iyiğilin, dürüstlüğün önemine deyinen ufak bir tiyatro gösterisi yapıldı.Daha sonra Adem Tay ve Grubu birbirinden güzel ilahiler ve sema gösterileriyle izleyenlere unutulmayacak anlar yaşattı. Gece'nin bitiminde ise velilerimiz için, gece'nin anlam ve önemini simgeleyen taşdan dualı semazenler hediye edildi.


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
08 Ocak 2012, Pazar 09:49
Okunma
:
5.101 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları