Avcılar Okyanus Koleji, Fen ve Proje Lisesi | Haber | LİSELER ARASI VERİMLİLİK YARIŞMASI’nda ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ
LİSELER ARASI VERİMLİLİK YARIŞMASI’nda ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ LİSELER ARASI VERİMLİLİK YARIŞMASI’nda ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ
  • Paylaş
Keçiören Okyanus Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencimiz Beril Türkmen, ANKARA BİLİM ÜNİVERSİTESİ 4. LİSELER ARASI VERİMLİLİK YARIŞMASI’nda Üçüncülük ödülüne layık görüldü.

Ankara Bilim Üniversitesi, “sürdürülebilir kalkınmayı” bireysel ve kurumsal düzeyde yaygınlaştıracak bilinç ve kültürü geliştirmek; bu mânâda, ülkemiz ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip ederek; çevre, ekonomik hedefler ve insan niteliği itibariyle yüksek verimlilik standart ve uygulamaları belirlemekle mükellef bir sivil toplum örgütü olan Türkiye Verimlilik Vakfı tarafından; bu temel strateji ve hedefler doğrultusunda kurulmuş bir vakıf üniversitedir.

 

Son yıllarda önemi daha da artan verimlilik konusu ülkemiz için de büyük öneme sahiptir. Gerek doğal kaynakların gitgide azalması gerek dünyadaki ve ülkemizdeki enerji israfının fazlalığı bu konuya verilecek olan önemi daha da artırmaktadır. Bu önem, toplumun sadece bir kesimi için değil; 7’den 70’e herkesi ilgilendiren ve sonuçları küresel bir şekilde etki gösteren önemli bir konudur. Bu kapsamda Ankara Bilim Üniversitesi tarafından Türkiye’de verimliliği artırmak, verimlilik konusuna dikkat çekmek ve öğrencileri verimlilik konusunda farkındalık elde etmeye, düşünmeye ve eyleme geçmeye teşvik etmek amacıyla lise öğrencileri için 4. LİSELER ARASI VERİMLİLİK YARIŞMASI düzenlemiştir. Yarışma kapsamında verimlilik ana teması ile ilgili enerji verimliliği, sporda verimlilik, tarımda verimlilik, verimlilik teknolojileri, iş gücü verimliliği, eğitimde verimlilik (okulda, çalışma hayatında) alt başlıklarında yüzlerce proje değerlendirilmiştir.

 

Yapılan değerlendirmeler sonucunda Keçiören Okyanus Fen ve Teknoloji Lisesi 10. Sınıf öğrencimiz Beril Türkmen, İdil Melis Dinç danışmanlığında hazırlamış olduğu “Atıktan Yakıta: Sürdürülebilir Enerji Kapsamında Kümes Hayvanları Kesimhane Atıklarının Yakıt Olarak Değerlendirilmesi” isimli projesiyle ÜÇÜNCÜLÜK ödülüne layık görülmüştür.

 

Başarı elde eden öğrencimiz Beril Türkmen’i ve süreci yürüten BARGEM birimimizi tebrik ediyor, öğrencilerimizin çalışmalarını başarılı bulan ve ödüllendiren Ankara Bilim Üniversitesi’ne çok teşekkür ediyoruz.


Haber
:
Galaksi
Editör
:
Galaksi
Tarih
:
30 Mayıs 2024, Perşembe 12:55
Okunma
:
1.089 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları