Avcılar Okyanus Koleji, Fen ve Proje Lisesi | Haber | Klonlama Laboratuvarı'nda Bilimsel Gezi
Klonlama Laboratuvarı'nda Bilimsel Gezi Klonlama Laboratuvarı'nda Bilimsel Gezi
  • Paylaş
Avcılar Okyanus Koleji 11 Fen Sınıfı öğrencileri, İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Bölümü Klonlama Laboratuvarı'nı gezerek, Türkiye'deki ilk klonlama projesinin başında bulunan Prof. Dr. Sema Birler'den bilgi aldılar.

11. Sınıflar'ın bilimsel gezisi...

Avcılar Okyanus Koleji 11 Fen Sınıfı öğrencileri, "Biyoteknoloji" ders konularını yerinde görmek amacıyla İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Bölümü Klonlama Laboratuvarları'nı gezdiler.

31 Mayıs 2013 Cuma günü İstanbul Üniversitesi Suni Tohumlama Laboratuvarı'na giden öğrenciler, Türkiye'de ilk klonlama projesinin başında bulunan Prof. Dr. Sema Birler'den yapılan çalışmalar ve planlar hakkında bilgi aldılar.

Öğrencilere, bu çalışmaların yapıldığı laboratuvarları gezdiren Prof. Dr. Birler, klonlama sürecinde kullanılan metot ve teknikleri anlattı.

Öğrenciler, Prof Dr. Birler'e, geçtiğimiz yıl hayatını yitiren Türkiye'nin ilk klonu olan "Oyalı" adlı koyunu sordular. Oyalı'nın bir akciğer enfeksiyonu sonucu yaşamını yitirdiğini belirten Prof. Dr. Birler, şu anda hayatta olan yavrusu Bahar'ın ise gayet sağlıklı olduğunu söyledi.

Daha sonra Türkiye'nin ilk klon buzağısı olan "Efe" ile tanışan öğrenciler, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Efe'nin klonlama aşamasında yapılan çalışmalar, doğumu ve şimdiki durumu hakkında bilgi edinen öğrenciler, bu geziden oldukça memnun ayrıldılar.


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
06 Haziran 2013, Perşembe 13:21
Okunma
:
1.705 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları