Avcılar Okyanus Koleji, Fen ve Proje Lisesi | Haber | 9. Sınıflar'ın Deney Saati
9. Sınıflar'ın Deney Saati 9. Sınıflar'ın Deney Saati
  • Paylaş
Avcılar Okyanus Koleji Fen ve Proje Lisesi 9 Fen Sınıfı ile Anadolu Lisesi 9A-9B Sınıfı öğrencileri, Biyoloji Dersi konularını deneyler yaparak pekiştirdiler.

Okyanus Kolejleri'nde öğrencilerin yaparak ve yaşayarak kalıcı öğrenme sağlamasını amaçlayan etkinliklere devam ediliyor...

Avcılar Okyanus Koleji Fen ve Proje Lisesi 9 Fen Sınıfı ile Anadolu Lisesi 9A ve 9B Sınıfı öğrencileri etkinlik saatlerinde Biyoloji Öğretmeni Funda Ejder rehberliğinde müfredata uygun olarak "İnorganik ve Organik Bileşikler" konusuyla ilgili deneyler yaptılar.

Bu deneylerden ilkinde; evlerinden getirdikleri patates, elma, ekmekte nişasta tayini; zeytinyağı ve cevizde yağ tayini; süt, yumurta ve yoğurtta protein tayinlerini çeşitli kimyasallar kullanarak (Lugol, Nitrik asit) gerçekleştirdiler.

İkinci deneyde ise çeşitli besinleri (limon, süt, sirke, yoğurt, yumurta, elma suyu) ve temizlik ürünlerini (sabun ve toz deterjan) kullanarak asit-baz analizlerini pH kağıtlarından yararlanarak yaptılar.

Derste öğrendikleri konuları deneylerle pekiştirme imkanı bulan öğrenciler, deneyden sonra da laboratuvar föyünü doldurarak üniversitede laboratuvar dersleri için rapor yazımı hakkında bilgi sahibi oldular.

 

 


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
14 Ocak 2013, Pazartesi 11:32
Okunma
:
3.816 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları