Avcılar Okyanus Koleji, Fen ve Proje Lisesi | Haber | "Astronomi ve Astroloji"de Gerçek Bilinen Yanlışlar
"Astronomi ve Astroloji"de Gerçek Bilinen Yanlışlar "Astronomi ve Astroloji"de Gerçek Bilinen Yanlışlar
  • Paylaş
Avcılar Okyanus Koleji'nde yer alan UBAM Sorumlusu Astronom Abdullah Karalar tarafından 9. ve 10 Sınıf öğrencilerine, astronomi ve astroloji konusunda "Gerçek Bilinen Yanlışlar" konulu bir seminer verildi.

Okyanus'un uzaya açılan kapısı olan Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi (UBAM), öğrencilere yönelik bilgilendirme seminerlerine devam ediyor...

UBAM Sorumlusu Astronom Abdullah Karalar tarafından 21 Mayıs 2013 Çarşamba günü Avcılar Okyanus Koleji 9. ve 10. Sınıf öğrencilerine astronomi ve astroloji konusunda "Gerçek Bilinen Yanlışlar"ın anlatıldığı bir seminer verildi.

Astronomi biliminde uzman olan Abdullah Karalar; "Astrolojinin temellerini, astronomi biliminin oluşturduğunu ancak astrolojide kullanılan bilgilerin astronomik açıdan ne gibi yanlışlıklar içerdiğini" anlattı.

Astrolojinin temeline ve üzerine kurulan hipotezlere bilim ve mantık çerçevesinde yaklaşıldığında, aslında hipotezlerin çok da yanlış olmadığı, ancak temelde yapılan hatalardan dolayı çok büyük yanlışlıklar oluştuğu belirtilen seminerde Karalar, bunları örnekler ve bilimsel gerçeklerle öğrencilere sundu.

Öğrenciler, bu seminer sayesinde astrolojiye mantık ve bilim çerçevesinden nasıl bakılması gerektiğini, aslında şu anda yapılan hesaplamalar ve verilen bilgilerin astronomi açısından hiçbir gerçekliğinin olmadığını görmüş oldular.


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
24 Mayıs 2013, Cuma 09:28
Okunma
:
2.361 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları