Avcılar Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Ortaokul ve Liselilere Sosyal Medya Semineri
Ortaokul ve Liselilere Sosyal Medya Semineri Ortaokul ve Liselilere Sosyal Medya Semineri
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri'nde Sosyal Medya ve ‘Bireysel’ yayıncıyı bilinçlendirme üzerine planlanan seminerler dizisinin ilki Avcılar Kampüsü’nde gerçekleştirildi.

Okyanus Kolejleri, kullanıcı sayısı giderek artan Sosyal Medya hakkında öğrencileri bilgilendiriyor...

Ortaokul ve Lise öğrencilerine yönelik, Sosyal Medya ve ‘Bireysel’ yayıncıyı bilinçlendirme üzerine planlanan seminerler dizisinin ilki, 13 Aralık 2013 Cuma günü Avcılar Okyanus Koleji'nde yapıldı.

TİB (Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı) verilerine göre ülkemizdeki genç nüfusun % 85’i Sosyal Medya’da varlık gösteriyor.

Twitter, Facebook, İnstagram, Foursquare, Vine gibi platformlar, gençlerimizin bireysel yayıncı olarak etkin oldukları Sosyal Medya kanallarından bir kaçı...

Yoğun olarak kullanılan bu mecra hakkında gençlerimizi bilinçlendirmeyi hedefleyen projedeki ilk buluşmada, öğrencilerin konuya olan ilgisi ve yüksek katılım oranı ön plandaydı.

Sosyal Medya ve Dijital Pazarlama İletişimi Uzmanı Ülkü Yüce tarafından soru-cevap şeklinde yapılan sunum, öğrencilerin aktif katılımıyla sıcak bir atmosferde geçti. Özellikle Sosyal Medya kanallarının doğru kullanımına dikkat çekilirken, içerik paylaşımı ve bilgi akışı konusunda dikkat edilmesi gerekenler vurgulandı.

Katılımcıları düşündürmeye yönelik eğlenceli sorularla Sosyal Medya kanalları ve özellikleri hakkında örneklerle bilgilendirme yapıldı. Gençlerin alabildiğine özgür olabildikleri bu online platformlarda, kişisel görüş ve düşünce yapılarıyla örtüşecek paylaşımlarla "Online İtibar" yönetimi yapabilecekleri anlatıldı.

Seminere Avcılar Okyanus Koleji Müdür Yardımcısı Olcay Kurt ve Okyanus Kolejleri Rehberlik Bölümü Başkanı Bora Serhat Çelik de katıldı.

Sunum sonunda ikinci buluşmanın interaktif olarak gerçekleşeceği ve katılımcıların o gün için mobil cihazlarla okula gelebileceği iletildi. Bu interaktif buluşma için Wireless bağlantı desteği sağlayacak olan Müdür Yardımcısı Olcay Kurt, öğrencilerden yoğun alkış aldı.


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
20 Aralık 2013, Cuma 09:09
Okunma
:
3.344 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları