Avcılar Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Orhan Kemal Müzesi'nde Edebiyat Turu
Orhan Kemal Müzesi'nde Edebiyat Turu Orhan Kemal Müzesi'nde Edebiyat Turu
  • Paylaş
Beylikdüzü ve Avcılar Okyanus Koleji 9. Sınıf öğrencileri, Orhan Kemal Müzesi'ne yaptıkları gezide; Türk Edebiyatı'nın usta ismini oğlu Işık Öğütçü'den dinleme fırsatı elde ettiler.

Okyanus Koleji öğrencilerinin kültür gezileri devam ediyor...

Beylikdüzü Okyanus Koleji 9. Sınıf öğrencileri, 19 Aralık 2012 Çarşamba günü Cihangir'de bulunan Orhan Kemal Müzesi'ni ziyaret ettiler.

Türk Edebiyatı'nın usta ismi Orhan Kemal'i oğlu Işık Öğütçü'nün dilinden dinleyen öğrenciler, Orhan Kemal hakkında merak ettikleri konuları öğrenme fırsatı buldular.

Müzenin içerisinde yer alan İkbal Kahvesi'nde Orhan Kemal'in kitaplarını inceleyerek, satın aldıkları kitapları Işık Öğütçü'ye imzalatan öğrenciler, bu geziden yeni bilgiler edinerek ayrıldılar.

Avcılar Okyanus Koleji  9. Sınıf öğrencileri de, 25 Aralık 2012 Salı günü Orhan Kemal Müzesi'ne gittiler. Edebiyat Zümresi tarafından düzenlenen gezide, Orhan Kemal'in oğlu Işık Öğütçü'den ünlü yazarı dinleyen öğrenciler, bu büyük sanatçıyı yakından tanıma fırsatı buldular.

Orhan Kemal'in yapıtlarındaki o ince dünya görüşünü anlayan Okyanuslular, ilgilerini çeken Orhan Kemal kitaplarını da sanatçının oğluna imzalatma şansı yakaladılar.

Sordukları sorularla usta sanatçının oğlunun beğenisini  ve takdirini kazanan öğrenciler, Işık Öğütçü'yü söyleşi için okullarına davet ettiler. Öğrencilerin ilgisinden son derece memnun kalan Işık Öğütçü de, bu kibar teklifi büyük bir memnuniyetle kabul etti. Dönüş saati geldiğinde ise öğrencilerin yüzlerinden, geçirdikleri günün mutluluğu okunuyordu.

 

 


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
26 Aralık 2012, Çarşamba 14:16
Okunma
:
2.972 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları