Avcılar Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Okyanus'ta e-Twinning Projesi
Okyanus'ta e-Twinning Projesi Okyanus'ta e-Twinning Projesi
  • Paylaş
Avcılar Okyanus Koleji Anadolu Lisesi 10.Dil Sınıfı öğrencileri, Polonya’da bulunan bir okul ile Almanca projesi başlattılar.

Avcılar Okyanus Koleji Anadolu Lisesi 10.Dil Sınıfı öğrencileri, e-Twinning projesine başladı.

Polonya’da bulunan bir okulla yürütülecek projede karşılıklı iki okul, hem kendi ülkelerini ve okullarını tanıtacaklar, hem de Almanca bilgilerini geliştirerek kurulacak web sayfasında paylaşacaklar.

Her ay bir konu işlenecek ve öğrenciler bu belirlenen konuları Polonya’da bulunan okuldaki öğrencilerle Almanca olarak paylaşacaklar. Aynı zamanda öğrenciler, kendilerini ve okulu tanıtan bir video çekip karşı okula gönderecekler. Böylece proje aşamasında birbirlerini tanımış olacak öğrencilerin, bu tip projelere dahil ederek Almanca becerilerini aktif olarak kullanmaları amaçlanıyor.

e-Twinning nedir?

e-Twinning; Avrupa'daki okullar topluluğudur. Bütün katılımcı ülkelerden öğretmenler kaydolabilir ve birbirlerini bulmak, sanal ortamda tanışmak, fikir ve örnek uygulama alışverişinde bulunmak, gruplar oluşturmak, öğrenme etkinliklerinde öğrenmek, çevrimiçi tabanlı projelere katılmak için çevrimiçi e-Twinning araçlarını kullanabilirler.

e-Twinning Projesi nedir?

En az iki farklı Avrupa ülkesinden okullar bir proje oluşturabilir ve çalışmalarını yürütmek için Bilgi ve İletişim Teknolojileri'ni kullanabilirler. Okullar internet üzerinden iletişime geçerek işbirliğinde bulunurken, projeyle ilgili hibe veya idari koşullar bulunmamaktadır ve yüz yüze görüşmeler gerekmemektedir.

İkinci Yabancı Dil Almanca

Okyanus Kolejleri'nde 2. yabancı dil olarak Almanca öğretiliyor. Öğrenciler 2., 3., 4. ve 5. sınıflarda Almanca dilini Kulüp Dersi olarak görüyorlar. 9., 10. ve 11. sınıflarda 2 saat ve dil sınıflarında 4-7 saat Almanca dersi görüyorlar. Avrupa Birliği'ne girme sürecinde olduğumuz bu dönemde Almanca giderek daha da önem kazanıyor. Almanca, Avrupa’da en çok konuşulan ana dil olup Avrupa’nın kapısını açan anahtardır. Yapılan dilbilimsel araştırmalar sonucunda Almanca'yı küçük yaşlardan itibaren öğrenen bir kişinin diğer Avrupa dillerini çok daha kolay öğrendiği kanıtlandı.

Bu sebeple Okyanus Kolejleri'nde İngilizce'nin yanında 2. yabancı dil olarak Almanca öğretiliyor. Temel konularda basit cümlelerle sözlü ve yazılı iletişim kurmalarını sağlamak hedefleniyor.

Neden Almanca?

- Çünkü; bir çok Avrupa ülkesinde (Almanya, Lichtenschtein, Avusturya, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Romanya, Rusya, Belçika) Almanca konuşuluyor.

- Özellikle mühendislik, kimya, tekstil, bilim, sanat, felsefe alanlarında kullanılan bir dildir.

-  Avrupa'da yerleşmiş en geniş Türk popülasyonu Almanya'dadır.

- İstanbul'da çok sayıda Alman firması bulunmaktadır.


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
25 Mayıs 2012, Cuma 09:28
Okunma
:
2.921 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları