Avcılar Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Okyanus'ta Dünya Tiyatrolar Günü Gösterileri
Okyanus'ta Dünya Tiyatrolar Günü Gösterileri Okyanus'ta Dünya Tiyatrolar Günü Gösterileri
  • Paylaş
Avcılar Okyanus Koleji öğrencilerinin, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü için hazırladıkları İngilizce oyunlarda gösterdikleri sahne performansı büyük beğeni topladı.

Okyanus Koleji öğrencileri, Dünya Tiyatrolar Günü etkinlikleri çerçevesinde sahnede İngilizce performans sergilediler.

Avcılar Okyanus Koleji öğrencileri 21 Mart 2013 Perşembe günü gerçekleştirilen etkinlikte,27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü için hazırladıkları oyunlarla izleyenlere keyifli dakikalar yaşattılar.

Türk Tiyatrosu ve Dünya Tiyatrolar Günü tarihine değinilerek başlanan etkinlikler kapsamında, tiyatronun ve sahne sanatlarının toplumlar üzerindeki etkisi ve gücünden bahsedildi.

Türk Tiyatrosu'nun unutulmaz simalarını içeren sunum büyük alkış alırken, lise öğrencilerinin Ayşenur Sarıcan önderliğinde hazırladığı özverili çalışmalarla İngiliz Edebiyatı'nın önemli karakterlerleri sahnede hayat buldu.

Dünya tiyatrosundan önemli örneklerin ardından; Aysu Şimşek, Eda Cihan ve diğer İngilizce öğretmenlerinin öncülüğünde İngilizce Drama Kulübü öğrencileri gerek sahne performanslarıyla gerekse yabancı dili tiyatro oyununa entegre etme konusundaki hünerleriyle yeteneklerini ortaya koydular.

Sahne deneyimleriyle hem kendilerini hem de arkadaşlarını eğlendiren öğrenciler, sadece oyunlarıyla değil aynı zamanda İngilizce müzik şovları ve sürprizleriyle unutulmaz anlar yaşayıp özgüven tazelediler.

UNESCO önderliğinde temel taşları atılan Dünya Tiyatrolar Günü kutlamaları, 25 Mart Pazartesi günü de Sarıyer Sanat Tiyatrosu'nun ilkokul öğrencileri için sahnelediği "Aslan Kral Sirkte" isimli çocuk müzikali ve 27 Mart Çarşamba günü de "Tiyatro Bozok" grubunun ortaokul ve lise öğrencileri için sahnelediği "Hoca Bana Taktı" isimli eğlenceli tiyatro oyunuyla devam etti.

Avcılar Okyanus Koleji öğrenci ve öğretmenleri, sahne sanatlarının önemine ve değerine hep beraber imza atarak, 2013 yılı Dünya Tiyatrolar Günü kutlamalarını en güzel şekilde gerçekleştirdiler.


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
30 Mart 2013, Cumartesi 16:41
Okunma
:
2.927 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları