Avcılar Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Okyanus'ta Akademik Sunum
Okyanus'ta Akademik Sunum Okyanus'ta Akademik Sunum
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri ve İstanbul Şehir Üniversitesi işbirliği ile Avcılar Okyanus Koleji'nde Lise Kademesi öğrencilerine, bilgisayar programları konusunda akademik bir sunum gerçekleştirildi.

Okyanus Kolejleri'nde akademik faaliyetler tüm hızıyla devam ediyor…

Okyanus Kolejleri ve İstanbul Şehir Üniversitesi işbirliği ile 5 Nisan 2013 Cuma günü Avcılar Okyanus Koleji'nde Lise Kademesi öğrencilerine hitaben akademik bir ders sunumu gerçekleştirildi.

İstanbul Şehir Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tarık Arıcı'nın katılımıyla gerçekleştirilen derste, "Veri İşleyerek Öğrenen Bilgisayar Programları Nasıl Yazılır?" konu başlığı hakkındaki akademik bilgiler öğrencilerle paylaşıldı.

Bilgisayar programlarının iki gruba ayrıldığını; ilk gruptaki programların bizim yapabileceklerimizi yapabildiğini, ikinci gruptaki programların ise istesek de yapamayacağımız işleri yaptığını dile getiren Yrd. Doç. Dr. Tarık Arıcı, asıl şaşırtıcı olan programların ilk gruba ait olduğunu aktardı.

İnsanları seslerinden, yüzünden tanıyabilen veya anoloji yapabilen bilgisayar programlarının ancak belli, sınırlı şartlar altında ve bir insanın yapabileceğine göre çok daha az başarıyla çalışabilen programlar olduğu belirtildi. Bu tarz işleri yapabilecek algoritmaların nasıl olduğunun tam olarak bilinmemesi ve hatta insan beyninin de bu işlemi nasıl yaptığının bilinmemesinin birinci grup olarak sınıflandırılan programların şaşırtıcılığını ortaya koyduğu aktarıldı.

Katılımcı öğrencilerin ilgiyle dinledikleri derste, söz konusu bu işlemleri belirli seviyede yapabilen programların, verileri işleyerek kendi model parametrelerini kendilerinin öğrenme sürecinin aktarıldığı belirli yapay öğrenme problemleri ve öğrenme modelleri sunuldu.

Bilgisayarda yazılım ve algoritma konusuyla ilgili bilgilerini öğrencilerimizle paylaşan İstanbul Şehir Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tarık Arıcı'ya teşekkür ederiz...

 


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
10 Nisan 2013, Çarşamba 17:17
Okunma
:
2.791 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları