Avcılar Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Mevlana İle Maneviyat Gecesi
Mevlana İle Maneviyat Gecesi Mevlana İle Maneviyat Gecesi
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Mevlana'nın 739. Ölüm Yıldönümü nedeniyle Avcılar Okyanus Koleji'nde düzenlenen "Şeb-i Arus" gecesi, manevi atmosferiyle katılımcılara duygu seli yaşattı.

Avcılar Okyanus Koleji'nde 21 Aralık 2012 Cuma günü hava muhalefeti nedeniyle ertelenen Şeb-i Arus gecesi,  4 Ocak 2013 Cuma akşamı gerçekleştirildi.

Tasavvuf müziği ve semah sinevizyonu ile karşılanan misafirleri bekleyen diğer bir sürpriz ise Resim Zümresi tarafından yapılan Hz.Mevlana Türbesi maketi oldu.

Avcılar Kaymakamı Savaş Tuncer ile Avcılar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Güçlü ve ailelerinin de katıldığı programa ilgi büyüktü. Avcılar Okyanus Koleji Okul Müdürü Yücel Çalışkan'ın açılış konuşmasıyla başlayan Şeb-i Arus gecesi, Avcılar Kaymakamı Savaş Tuncer'in konuşması ile devam etti.

Ortaokul Müdür Yardımcısı Nilay Coşar, YGS-LYS Koordinatörü Serhat Ünsal ve Biyoloji Öğretmeni Gülden Harmandal'ın "Mevlana'ya Dair" duygu ve düşüncelerini aktarmasının ardından ilkokul öğrencilerinden oluşan koro sahne aldı. Canlı tasavvuf müziği ve semah gösterisi, tüm misafirlere duygu dolu anlar yaşattı.

Programın sunuculuğunu da üstlenen 11 Dil Sınıfı'ndan İsmet Sağlamer "Etme" adlı şiiri seslendirirken, lise kademesi öğrencilerinin Mevlana ile Şems-i Tebrizi arasındaki iletişimi göz önüne serdiği tiyatral çalışma büyük beğeni topladı.

11 Mühendislik B Sınıfı'ndan Fatih Türkyılmaz'ın anlatımıyla gerçekleştirilen canlandırmada, 12 Fen A Sınıfı'ndan Ömer Faruk Bakırcı Mevlana, 11 Mühendislik B Sınıfı'ndan İkbal Yüzgeç ise Şems-i Tebrizi  olarak sahne aldı.

Okyanus Kolejleri Genel Müdür Yardımcısı Bekir Mazman tarafından Şeb-i Arus ruhunu yansıtan Adem Tay ve Semazen Grubu'na teşekkür çiçeği takdim edilen gece; Müzik Öğretmeni Sena Özmen'in Şems-i Tebrizi'nin Konya'yı ilk terk edişinde Mevlana'nın yazmış olduğu "Gel Gitme" adlı şiiri seslendirmesiyle sona erdi.

Başta Avcılar Kaymakamı Savaş Tuncer ile Avcılar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Güçlü ve aileleri olmak üzere Şeb-i Arus gecesine katılan tüm velilerimize teşekkür ederiz…


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
12 Ocak 2013, Cumartesi 12:02
Okunma
:
7.774 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları