Avcılar Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | İstiklâl Marşı 90 Yaşında
İstiklâl Marşı 90 Yaşında İstiklâl Marşı 90 Yaşında
  • Paylaş
Beylikdüzü ve Avcılar Kampüsünde İlköğretim ve Lise öğrencilerinin katılımıyla İstiklal Marşının kabulunun 90. yılı kutlandı.

Beylikdüzü Kampüsü

Beylikdüzü Okyanus Koleji, İstiklâl Şairi Mehmet Akif Ersoy’u ve İstiklâl Marşının Kabulünün 90. Yılını ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin 11 Mart 2011 Cuma günü ortaklaşa düzenlediği etkinlikle andı ve kutladı.

Ulusal Kurtuluş Savaşının en önemli cesaret unsurlarından biri olan İstiklal Marşı yazılış aşamasından 12 Mart 1921’deki kabulüne kadar geçen zaman diliminde gerçekleşen olaylar ve İstiklâl Şairi Mehmet Akif Ersoy’un yaşam öyküsünden kesitlere yer verilen etkinlikde öğrenciler İstiklâl Marşının Türk Milleti için ne denli önemli olduğunu bir kez daha kavradılar.

 

Avcılar Kampüsü

11 Mart 2011 Cuma günü İstiklal Marşı’nın Kabulü Avcılar Okyanus Koleji’nde coşkulu bir törenle kutlandı ve büyük şair Mehmet Akif Ersoy rahmetle anıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak başladı. Ardından 9. Sınıf öğrencileri Mehmet Akif Ersoy’un kişilik özellikleriyle ilgili anekdotlar sundular. 5. Sınıf öğrencilerinin “İstiklal Marşı Okunurken Hissettiklerim” adlı kompozisyonları izleyenleri duygulandırdı.

Avcılar Kampüsü müzik öğretmenlerinden Sibel SARI “İstiklal Marşı’nın Besteleniş Süreci”ni anlattı. Ardından slayt gösterileri ilgiyle izlendi ve program sona erdi.

 

Bahçeşehir Kampüsü

Her belirli gün ve haftalarda yeni bir programa imza atan Bahçeşehir Okyanus Koleji yine bir kutlamayla daha gündeme geldi. Konferans salonunda gerçekleştirilen bu etkileyici törende ilköğretim 4.,5.,6.,7. ve 8. sınıf öğrencileri de yerlerini aldı.

İlköğretim 2. Kademe Türkçe Zümresinin hazırladığı bu kutlama töreni öğrencilerden ve öğretmenlerden büyük alkış topladı. Mehmet Akif Ersoy’un anıldığı, İstiklal Marşımızın defalarca coşkuyla okunduğu bu günde lise öğrencilerimizin hazırladığı marşımızın kabulünün canlandırması bütün öğretmen ve öğrencileri derinden etkiledi. Mehmet Akif’in en güzel şiirlerini seslendiren ilköğretim 7. sınıf ve lise 9. sınıf öğrencileri de bu büyük coşkuya duyguların da dâhil edilmesini sağladı.

İlköğretim 1. Kademe öğrencilerinin de yer aldığı bu güzel törende miniklerin de İstiklal Marşı’nın yazılış tarihini ve bu marşın neler feda edilerek yazıldığını anlamaları günün en büyük mutluluğu oldu.


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
15 Mart 2011, Salı 11:30
Okunma
:
6.150 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları