Avcılar Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | English Street'te 90'lı Yıllara Yolculuk
English Street'te 90'lı Yıllara Yolculuk English Street'te 90'lı Yıllara Yolculuk
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Avcılar Okyanus Koleji 5-B Sınıfı öğrencileri ve İngilizce Zümresi’nin ev sahipliğini yaptığı English Street, "Zaman Tüneli" konseptiyle 90’lı yılları yaşattı.

Öğrencilerin İngilizce'yi aktif olarak kullanmalarını sağlamak ve İngilizce'yi gerçek yaşamla bir araya getirmek amacıyla Avcılar Okyanus Koleji'nde açılan ve Londra caddelerinin minyatür hali gibi tasarlanan English Street etkinlikleri, devam ediyor.

Avcılar Okyanus Koleji 5-B sınıfı öğrencileri ve İngilizce Zümresi’nin ev sahipliğini yaptığı English Street, 17-19 Aralık 2013 tarihlerinde “Zaman Tüneli” konseptiyle 90’lı yıllara dönüş yaptı. 90’lı yılların yiyecek ve içecekleri, oyuncakları ve şarkılarının yer aldığı etkinlik, Almanca Zümresi’nin de desteğiyle büyük bir şölene dönüştü. Almanca Zümresi ünlü Alman pasta ve çöreklerinin satışını engellilere destek amacıyla yaparken, lise öğrencilerinin de desteği görülmeye değerdi.

Engellilere destek için bir yandan İngilizce satış yapan öğrenciler, diğer yandan 90’lı yıllara ait her detayı sunma fırsatı bulup eğlendiler. Yine her zaman olduğu gibi yabancı dillerini kullanan öğrenciler, arkadaşları, öğretmen ve velilerle pratik yaparken sosyal bir projenin parçası olmaktan gurur duydular. Gelirlerle engellilere akülü tekerlekli sandalye alarak özgürlüklerine bir parça da olsa katkı sağlama hedefinde velilerin ve okul yönetiminin desteği oldukça büyüktü.

English Street’in kuruluş amacı olan Yabancı Dil’i Yaşamın Kendisi haline getirme ilkesi doğrultusunda büyük çaba gösteren ve hazırlıklar yapan öğrenciler, 90’lı yılların unutulmaz oyuncaklarını, unutulmaz tatlarını sunma fırsatı yakaladılar.

Bu konseptin en güzel yanlarından bir tanesi de öğretmenlerin çocukluk ve gençlik fotoğraflarıyla “My Teachers’ Childhood” panosuna büyük destek vermesiydi. Gerek öğrenciler, gerekse gelen konuklar bu eski fotoğrafları büyük ilgiyle incelerken hangi öğretmenin fotoğrafı olduğunu bulmak bazen oldukça kolay bazense çok zor oldu.

90’lı yılların müziklerini çalan ve seslendiren Okyanus Koleji öğrencilerinin yanı sıra, öğle aralarında yapılan dev Karaoke perdesi katılımcılara son derece eğlenceli anlar yaşattı. Gönüllülerin gitar kutusuna para atarak destek verdiği Karaoke etkinlğine öğrenciler kadar öğretmenler de büyük ilgi gösterdi. "Street Band-Sokak Müzisyenleri"nin eski İngilizce parçaları seslendirmesi de nostaljik rüzgarlar estirdi.

Emeği geçen tüm öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize ve okul yönetimine teşekkür ederiz.


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
26 Aralık 2013, Perşembe 14:45
Okunma
:
2.640 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları