"Hangi besinler asit, hangi besinler baz özelliği taşır?"
Avcılar Okyanus Koleji 9. Sınıf öğrencileri, bu sorunun cevabını laboratuvarda yaptıkları deneyle daha iyi kavradılar.
25 Ekim-1 Kasım 2013 haftasında Biyoloji Dersi'ndeki "İnorganik Bileşikler" konusu kapsamında öğrenciler; bir çözeltinin asitlik veya bazlık derecesini tarif eden ölçü birimi olan pH değerini öğrendiler.
Etkinlik için önce öğrencilerin pH değerini merak ettiği besinler temin edilerek, deney düzenekleri hazırlandı.
Yaparak ve yaşayarak öğrenmeyi sağlayan bu çalışmada; hem besinlerin pH değerleri tespit edildi, hem de Biyoloji Dersi'nin keyifli yanı ortaya çıkartıldı.
Haber | Esra TİRYAKİ ÇELEBİ | |
Editör | Esra TİRYAKİ ÇELEBİ | |
Tarih | 05 Kasım 2013, Salı 09:00 | |
Okunma | 2.860 defa okunmuş |
Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?