Avcılar Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Avcılar Kampüsü Çanakkale Şehitlerini Andı
Avcılar Kampüsü Çanakkale Şehitlerini Andı Avcılar Kampüsü Çanakkale Şehitlerini Andı
  • Paylaş
Avcılar Kampüsünde Çanakkale Savaşının 96. Yıldönümü için görkemli bir tören düzenlendi.

Avcılar Okyanus Koleji Sosyal Bilgiler Zümresi Çanakkale Savaşı'nın 96. Yıldönümü nedeniyle 18 Mart 2011 Cuma günü Çanakkale Şehitlerini Anma Programı düzenlendi.

Çanakkale ruhunu en iyi şekilde anlatabilmek için okul lobisinde resim sergisiyle başlayan bu özel gün yaklaşık iki saat süren yoğun içeriğiyle de göz doldurdu. Bu programda veliler, öğretmenler ve öğrenciler duygu yüklü dakikalar karşısında gözyaşlarına hakim olamadılar.

‘’Ülkenin her köşesinden, dağ başlarından, köylerden kopup gelen çocuk yaşta gençlerin ana kuzularının aslana dönüştüğü yerin adıydı Çanakkale’’. Bir avuç toprak parçası üzerinde ölüm kalım savaşıydı… Her kınalı kuzu bir kahramandı, bir destandı. Çanakkale Savaşı, I. Dünya Savaşı sırasında 1915-1916 yılları arasında Gelibolu Yarımadası’nda Osmanlı İmparatorluğu ile İtilaf Devletleri arasında yapılan bütün ulusları derinden etkileyen deniz ve kara savaşıydı. Türk milleti ve birçok ulus tarafından önemli bir yere sahip olan vatan ve millet değerlerini ön plana çıkaran, birlik ve beraberlik duygusunun gönüllere nakşedildiği bu programımızda her kademeden öğrenciler canla başla görev almanın mutluluğunu yaşadılar.

Okul Müdürü Tarık ATASEVER’in yaptığı günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla programın açılışı yapıldı. Bu zaferi genç nesle en güzel şekliyle aktarmak için bizleri bu günümüzde yalnız bırakmayan şerefli Türk ordusunun muhterem gazilerinden ‘’Nurettin AĞAOĞLU ve Recep İLTER’’ bu günde şeref vererek programa katılıp, bu zaferin kolay kazanılmadığını bir kez daha yinelediler. Kendilerine Okul Müdürü tarafından plaket ve çiçek takdim edilerek bizlerle beraber oldukları için teşekkür edildi. Gazilere böyle bir organizasyonda bulunmaktan şeref ve gurur duyduklarını belirterek Okyanus Kolejine flama armağan ettiler.

Programda 9.Sınıf öğrencilerinden Şems İkbal YÜZGEÇ'in slayt seslendirmesi duygu yüklü anların yaşanmasına neden olup, 6.Sınıf öğrencilerinin hazırladığı ‘’tiyatro’’ gösterisi ise görülmeye değerdi. Yine bu güne özel olarak hazırlanan koro herkesin gönlüne hitap etti. Programdaki ‘’Çanakkale belgesel’’ i ise büyük bir dikkat ve heyecanla izlendi.

Programın finalinde ise; 6 ve 8. Sınıf öğrencilerinin büyük bir gayret ve emekle hazırladığı ‘’Halk Oyunu‘’ gösterisi vardı. Vatan, millet ve kadın-erkek ayrımı olmaksızın vatanın savunulmasını şahane ve görkemli bir şekilde anlatan oyun, davetlilerin ayakta dakikalarca alkışlamalarıyla son buldu.


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
22 Mart 2011, Salı 17:24
Okunma
:
3.929 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları