Ataşehir Okyanus Koleji, Üstün Zekâlılar İlkokulu | Haber | Yaratıcı Yazında Yeni Denemeler
Yaratıcı Yazında Yeni Denemeler Yaratıcı Yazında Yeni Denemeler
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Ataşehir Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 3-E Sınıfı öğrencileri, fabl konusunu öğrendi ve kendilerine bir fabl oluşturdular.

28.03.2016 tarihinde Maltepe Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ümit Davaslıgil ve akademisyen ekibi eşliğinde, Türkçe dersinde Fabl konusu sınıfımızda anlatıldı. Fabl türünün özellikleri paylaşıldı ve görsellerle destekleyerek sınıfta hikâyeler okundu. Konu anlatımı bittiğinde dersin daha anlaşılır olması için, sınıf dört gruba ayrıldı. Her gruba daha önce hazırlanan farklı nesnelerden ve hayvanlardan oluşan resimler ve bir fon kartonu dağıtıldı. Bu resimleri kullanarak grup arkadaşlarıyla birlikte bir Fabl hikâyesi oluşturmaları istedi.

Herkes oluşturduğu hikâyeyi fon kartonuna yapıştırdı ve kâğıda yazdı. Hikâye oluştuktan sonra her grup tahtaya kalktı ve hikâyesini sundu.  Böylelikle öğrencilerimiz; Fabl konusunun özelliklerine uygun hikâye yazabilme, çocuklarda grup çalışması bilincini geliştirme, kendisine verilen görevlerin zamanında yerine getirilmesi gerektiğini öğrenmiş oldu.

Katkılarından dolayı Maltepe Üniversitesi'ne ve stajyerlerimize teşekkür ederiz. 


Haber
:
Şule Ihlamur
Editör
:
Kuzey Kayahan SARAN
Tarih
:
31 Mart 2016, Perşembe 07:25
Okunma
:
1.420 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları