Ataşehir Okyanus Koleji, Üstün Zekâlılar İlkokulu | Haber | Üstün Zekalılar İlkokulu'nda Satranç Şenliği
Üstün Zekalılar İlkokulu'nda Satranç Şenliği Üstün Zekalılar İlkokulu'nda Satranç Şenliği
  • Paylaş
Bahçeşehir ve Ataşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar ve Üstün Yetenekliler İlkokulu 1. Sınıf öğrencileri için düzenlenen Satranç Şenliği, miniklerin tatlı rekabetine sahne oldu.

Okyanus Kolejleri'nde bilinen en eski zeka oyunu olan satrancı öğrencilere sevdirmek amacıyla düzenlenen etkinlikler devam ediyor...

Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar ve Üstün Yetenekliler İlkokulu 1. Sınıf öğrencileri, 16 Mayıs 2013 Perşembe günü Satranç Sınıfı'nda gerçekleştirilen Satranç Şenliği'nde buluştular.

43 öğrencinin katıldığı şenlikte 1. Sınıf minikleri, bütün bir yıl satranç derslerinde öğrendikleri konuları uygulama fırsatı yakaladılar.

Profesyonelce hazırlanmış turnuva alanını gören minikler heyecanlarını gizleyemezken, Satranç Öğretmenleri önce öğrencilere turnuva kuralları ve satranç saatlerinin kullanımıyla ilgili bilgi verdiler, daha sonra da uzun yaz tatili boyunca satrançla ilgili neler yapabileceklerini anlattılar. Şenliğin son bölümünde ise Satranç Bilgi Yarışması yapıldı.

3 farklı gruba ayrılan öğrencilerden Deniz Atı Grubu yarışmayı birincilikle bitirirken, şenlik sonunda tüm öğrenciler katılım belgelerini Müdür Yardımcısı Elif Aslan ile Satranç Öğretmenleri Hayri Konca ve Ayberk Yıldız'dan aldılar.

Ataşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar Bölümü 1.Sınıf öğrencileri ve anaokulu minikleri için de 27 Mayıs 2013 Pazartesi günü Satranç Şenliği düzenlendi.

Turnuvadan önce Satranç Öğretmeni Ayberk Yıldız, öğrencilere turnuva kuralları ve satranç saatlerinin kullanımıyla ilgili bir ders verdi.

Şenliğin son bölümünde yapılan satranç bilgi yarışmasını ise "Tavşanlar" grubu kazandı. Şenlik sonunda tüm öğrenciler katılım belgelerini alarak, hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

 

 

                                                                                                                      


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
06 Haziran 2013, Perşembe 17:03
Okunma
:
3.200 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları