Ataşehir Okyanus Koleji, Üstün Zekâlılar İlkokulu | Haber | Ataşehir Okyanus Üstün Zekalılar İlkokul Öğrencileri Bir Deney İle 3 Konu Öğrendi
Ataşehir Okyanus Üstün Zekalılar İlkokul Öğrencileri Bir Deney İle 3 Konu Öğrendi Ataşehir Okyanus Üstün Zekalılar İlkokul Öğrencileri Bir Deney İle 3 Konu Öğrendi
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Ataşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar ve Yetenekliler İlkokulu 3/D sınıfı Fen Bilgisi dersi kapsamında maddenin hallerine örnek bir deney yaptılar.

Ataşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar ve Yetenekliler İlkokulu 3/D sınıfı Fen Bilgisi dersi kapsamında Obleck isimli nişasta ve su birleşiminden oluşan karışımı hazırladılar. Bu karışımın özelliği, kuvvet gördüğü zaman katı gibi sert tepki göstermesi, kuvvet ortadan kalktığında ise sıvı gibi akışkan özelliğe bürünmesi olarak bilinir. Öğrenciler bu deney ile kuvvet konusunda işlemiş oldukları, kuvvet gören maddeler şekil değişimine uğrar bilgisi üzerine biraz düşündüler, çünkü bu karışım bu teze karşı koyar nitelikteydi.

Öğrenciler yine deney ile günlük yaşam ve kişiler arası hayat ile ilişki kurarak, sertlik ve kuvvet kullanarak istediğimiz sonuca ulaşmanın pek doğru bir yol olmadığını, ılımlı ve sakin davranışlarla daha sağlıklı ilerleyen ilişkiler kurulabileceğini ifade ettiler. Deneyde öğrenciler karışımla uğraşmaktan hem çok büyük keyif aldılar hem de kuvvet, maddenin halleri ve özellikleri ve kişiler arası ilişkilerde yaklaşımın önemini bir kez daha anlamış ve tekrar etmiş oldular.


Haber
:
Şule Ihlamur
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
Zeynep HAYTA
Tarih
:
01 Aralık 2016, Perşembe 12:23
Okunma
:
1.354 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları