Ataşehir Okyanus Koleji, Üstün Zekâlılar İlkokulu | Haber | Ataşehir Okyanus Üstün Zekalılar Bölümü 'Her Dakikaya 1 Hikaye' Etkinliğinde
Ataşehir Okyanus Üstün Zekalılar Bölümü 'Her Dakikaya 1 Hikaye' Etkinliğinde Ataşehir Okyanus Üstün Zekalılar Bölümü 'Her Dakikaya 1 Hikaye' Etkinliğinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Ataşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar ve Yetenekliler İlkokulu 4. sınıf öğrencileri yaratıcılık dersinin her dakikasında bir hikaye oluşturdular.

Ataşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar ve Yetenekliler İlkokulu 4. sınıf öğrencileri yaratıcılık dersi kapsamında, hikaye oluşturma etkinliği yaptılar. 

Öğretmenimizin okula getirdiği her bir yüzeyinde bir görselin bulunduğu toplam 9 zardan oluşan materyali kullanarak yapılan bu etkinlikte öğrencilerimiz yaratıcılıklarını konuşturdular. Öğrencilerimiz 1 dakika süre içinde sırayla attıkları zarların yukarı gelen yüzeylerindeki görselleri kullanarak bir hikaye oluşturdular. Oluşan bu hikayeler hızlı bir şekilde yaratıcılığın dört boyutuna göre değerlendirildi. Böylelikle bir ders içinde en fazla sayıda hikaye oluşturma rekoru öğrencilerimizin oldu. :)

Yaratıcı yazın eğitiminde ilk adım, hem öğrencinin hikaye oluşturmayla ilgil öz güvenini sağlamak hem de yaratıcılıklarını tetiklemektir. 4. sınıf düzeyi bu tür etkinlikler için oldukça önemlidir. Çocukların daha yaratıcı birer yetişkin olmalarının sağlanması için kritik gelişim dönemi sayılan bu evrede çocuklarımızı yaptığımız etkinliklerle destekliyoruz. Soyut düşünme evresine geçme sürecinde olan bu çocukların soyut kavramları algılamaları, diğer kavramlarla ilişki kurmaları ve sembolize etme becerilerinin geliştirilmesi gerekir. Ancak bu şekilde çocukluk döneminde üst düzeyde olan yaratıcılıklarını ileri yaşlara aktarabiliriz. 

Öğrencilerimizin hızlarını ve  yaratıcılık kriterlerinden aldıkları puanları tebrik ediyoruz. 


Haber
:
Şule Ihlamur
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
Şule Ihlamur
Tarih
:
20 Aralık 2016, Salı 11:36
Okunma
:
1.205 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları