Ataşehir Okyanus Koleji, Üstün Zekâlılar İlkokulu | Haber | Ataşehir Okyanus Üstün Zekalılar 4. Sınıflarımız Madde Konusuna Geçti
Ataşehir Okyanus Üstün Zekalılar 4. Sınıflarımız Madde Konusuna Geçti Ataşehir Okyanus Üstün Zekalılar 4. Sınıflarımız Madde Konusuna Geçti
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Ataşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar ve Yetenekliler İlkokulu 4. sınıf öğrencileri Fen Bilimleri dersinde madde konusuna geçti.

Ataşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar ve Yetenekliler İlkokulu 4. sınıf öğrencileri 07.12.2016 tarihinde, Fen Bilimleri dersinde, madde konusuna güzel bir oyun etkinliğiyle geçti.

Maddenin en temel konularından biri maddenin halleridir. Bu hallerin içindeki atomların kendi özgü davranışları vardır. Gözle görülemeyecek kadar küçük olan atomların davranışlarını belirlemek, anlamak, ısı etkisiyle nasıl değiştiklerini açıklamak salt sözel etkinliklerle tam anlaşılamayabilir. Öğrencilerimiz mekan içinde kendilerini küçük birer atom olarak düşünerek mekanda maddenin hallerine göre ayrılmış alanlarda, maddenin hangi haline ait atomsa o özelliklerde davrandılar. Katı bir maddenin atomları daha yakındır ve kararlılıkları daha fazladır. Isı aldıklarında bu atomların arası nispeten açılır. Gaz halindeki maddelerin atomlarının davranışları bu ikisinden de farklıdır. 

Öğrencilerimiz bu etkinlikte maddeyle temel kazanımları eğlenerek edindiler. 


Haber
:
Şule Ihlamur
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
Şule Ihlamur
Tarih
:
20 Aralık 2016, Salı 11:33
Okunma
:
1.264 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları