Ataşehir Okyanus Koleji, Üstün Zekâlılar İlkokulu | Haber | Ataşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu "Mangala Turnuvası"
Ataşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu "Mangala Turnuvası" Ataşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu "Mangala Turnuvası"
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Ataşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 2-E Sınıfı öğrencileri Akıl Oyunları Dersinde öğrendikleri Mangala Oyunu ile sınıf arkadaşları arasında turnuva düzenlediler.

Ataşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Üstün Yetenekliler İlkokulu öğrencileri farklı zeka oyunlarıyla tanışıyor.

Bu etkinlik kapsamında, 2-E Sınıfı Öğrencileri, 23 Aralık 2015 Çarşamba günü Akıl Oyunları Dersi'nde "Mangala Turnuvası" yaptılar.

"Satrancın Atası" olarak da bilinen eski Türk zeka oyunu "Mangala"yı tarihin tozlu sayfalarından gün ışığına çıkartan öğrenciler, kıyasıya mücadele ederek zeka ve stratejilerini ortaya koydular.

Sınıfça yapılan turnuvada büyük heyecan yaşayan ve eğlenen 2-E Sınıfı öğrencileri turnuva sonunda birbirlerini tebrik ettiler.

Mangala Oyunu Nedir ve Nasıl Oynanır?

Mangala, Türk zeka ve strateji oyunu ile ilgili tarihi araştırmalar oyunun Sakalar, Hunlar ve Göktürkler döneminde oynandığını göstermekte.

Dünyada milletlerin kendi milli zeka oyunlarının olması, milli alfabelerinin olması kadar önemli bir kültürel özelliktir.

Mangala, bir şans oyunu değildir. Oyunda yalnızca taktik ve öngörü önemlidir. Oyunun bütün gidişatını tek bir hamlede değiştirebilirsiniz.

Mangala oyunu dikdörtgen şeklindeki Mangala tahtası, 48 taş ve 2 oyuncu ile oynanır.

Oyuna kurayla başlanır. Her oyuncunun amacı hazinesinde en az 25 taş toplamaktır. Bunu yapabilen oyuncu oyunu kazanır.


Haber
:
Şule Ihlamur
Editör
:
Onca UĞURLU
Fotoğraf
:
Abdulkadir Şahin
Tarih
:
01 Ocak 2016, Cuma 20:10
Okunma
:
1.988 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları