Ataşehir Okyanus Koleji, Üstün Zekâlılar İlkokulu | Haber | Ataşehir Okyanus Koleji 1-E Sınıfı Akıl ve Zeka Oyunları Dersinde
Ataşehir Okyanus Koleji 1-E Sınıfı Akıl ve Zeka Oyunları Dersinde Ataşehir Okyanus Koleji 1-E Sınıfı Akıl ve Zeka Oyunları Dersinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Ataşehir Okyanus Koleji 1-E sınıfı Kapla oyunuyla üç boyutlu yeni materyaller tasarladılar

Üstün Zekalılar ve Yetenekliler eğitimine önem veren Okyanus Kolejleri'nin Ataşehir kampsünde 1-E sınıfı öğrencileri Akıl ve Zeka Oyunları dersinde Kapla oyunu ile ders işlediler.

 Öğrenciler kapla oyununda tahta parçalarını birleştirerek üç boyutlu ürünler tasarladılar. Kapla isimli yaratıcılık ve hayal gücünü geliştiren oyunla öğrencileri, çeşitli mimari eserler, hayvanlar ortaya çıkardılar. Eserlerin denge merkezini keşfettiler ve uygulayarak el becerilerini geliştirdiler.

Bu ders aynı zamanda öğrencilerin geometrik, fizik ve teknoloji ile ilgili temaları anlamasına yardımcı oldu. Güçlü bir hayal dünyası ve bir o kadar da disiplin gerektiren spesifik teknikler kullanıldı. Öğrenciler arkadaşlarıyla birlikte grup çalışması yaparak yeni tasarımlar yapmanın keyfini yaşadılar. Kapla sıra dışı düşünme becerisine de hitap etti. Öğrenciler kendi hayal güçleriyle sınırlı olduğunu hisseti. Öğrenciler tekrar yaptıkları Kapla ile yaratmanın benzersiz keyfini yaşadılar.  


Haber
:
Şule Ihlamur
Editör
:
Onca UĞURLU
Fotoğraf
:
MERVE ÇOBANOĞLU
Tarih
:
13 Kasım 2015, Cuma 09:31
Okunma
:
2.444 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları