Ataşehir Okyanus Koleji, Üstün Zekâlılar İlkokulu | Haber | Ataşehir Okyanus 2-E Sınıfından 'Dolabil' Etkinliği
Ataşehir Okyanus 2-E Sınıfından 'Dolabil' Etkinliği Ataşehir Okyanus 2-E Sınıfından 'Dolabil' Etkinliği
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Ataşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 2-E Sınıfı öğrencileri Türkçe dersinde Dunn-Dunn Öğrenme Stili Kuramı’yla eş anlamlı kelimeleri öğrendikleri bir etkinlik gerçekleştirdiler.

Öğrenciler dolabil kartları üzerinde yer alan eş anlamlı kelimeleri ip ile eşleştirdiler. Kelime eşleştirmeleri biten öğrenciler kartların arkasındaki çözümlere bakarak kelimelerin eş anlamlarını doğru bilip bilmediğini kontrol ettiler. Yanlış yapan öğrenciler bilmediği kelimeleri yanındaki arkadaşından öğrenerek tekrar etkinliği yaptılar.

Dunn ve Dunn’ın Öğrenme Stili Kuramı: Doğrudan öğrenmeyi tanımlama yerine, bilgiyi yönlendirmede bireyin iç dinamiklerine -yeteneğine etki eden dış faktörleri- etkenleri tanımlamayı yeğleyen bir kuramdır. Öğrenciler kendi öğrenme stillerine uygun etkinliklerle bilgiyi daha hızlı ve kalıcı bir şekilde edinirler.  Farklılaştırılmış eğitim uygulamalarını temel derslere başarılı bir şekilde entegre eden Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler Bölümü, öğrencilerin tam ve kalıcı öğrenmelerinin yanında üst düzey düşünme becerilerini geliştirmelerine imkan sağlamakta.


Haber
:
Şule Ihlamur
Editör
:
Mehmet KAPAN
Fotoğraf
:
ABDULKADİR ŞAHİN
Tarih
:
19 Ekim 2015, Pazartesi 12:55
Okunma
:
1.741 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları