Ataşehir Okyanus Koleji, Üstün Zekâlılar İlkokulu | Haber | 3-D Sınıfı Matematik Oyunum Etkinliği ile Öğreniyorlar
3-D Sınıfı Matematik Oyunum Etkinliği ile Öğreniyorlar 3-D Sınıfı Matematik Oyunum Etkinliği ile Öğreniyorlar
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Ataşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlı ve Yetenekliler İlkokulu, 3-D sınıfı öğrencileri, Matematik dersinde öğrendikleri çarpma, bölme ve kesirler konusunu tasarladıkları oyunlara aktardı. Öğrencilerin yaratıcılıklarının ön planda olduğu, düşünme ve el becerilerini ortaya koyduğu, ayrıca başka derslerle de ilişkilendirmelerde bulunarak oyunlarını tasarlamışlardır.

Öğrenciler, kendi oluşturdukları oyunlara kurallar bulmuş, bu kurallara uygun strateji ve sorular hazırlamıştır. Bloom Taksonomisi’nin yaratma basamağına kadar çıkıldığı bu etkinlikte; öğrenciler bilgilerini aktarmış, planlamalar yapmış, örüntüler oluşturarak kurallara yer verilmiştir.

Öğrencilerin tasarladıkları bu oyunları, önce öğretmen ve arkadaşlarına tanıtarak kuralları ve oyunun oynanma şeklini anlatmışlardır. Oyunlarını tanıtırken, beyin fırtınası yapmayı da ihmal etmeyen 3-D sınıfı, oyunlarını nasıl geliştirebilecekleri ve üst seviyeye nasıl yükseltebilecekleri konusunda da fikir alışverişlerinde bulunmuşlardır.

“Matematik Oyunum” etkinliğini, verimli ve etkili şekilde uygulayan ve eğlenerek yapan öğrenciler, teneffüslerde de birbirleriyle bu oyunları oynamışlardır.


Haber
:
Şule Ihlamur
Editör
:
Kuzey Kayahan SARAN
Fotoğraf
:
Esra KEBAPÇI
Tarih
:
27 Mayıs 2016, Cuma 09:47
Okunma
:
1.411 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları